© Rootsville.eu

Crystal Thomas (US)
tiltle: Drank of My Love
music: Blues - Soul
release date: 2018
label:
independent
info artist: Crystal Thomas

© Rootsville 2019


Een nieuwe naam voor mij, deze uit Shreveport , Louisiana afkomstige zangeres, maar wat een zeer getalenteerde dame is dit. Zoals al haar vrouwelijke zangenoten, kreeg ze haar opleiding in één van de vele geloofsgemeenschappen in haar geboorteplaats.

Haar stem is van een rare schoonheid. Vanaf nummer 3 gaat de plaat voor mij op een ander niveau. De eerste twee nummers zijn duidelijk zuidelijk feestbrengers. Zonder twijfel is de topper hier de sprankelende ballad, "Every Hour", met mooie backing vocals.

De rest van het album werpt hoogtepunt na hoogtepunt op. De titelsong ‘Drank My Love’ is erg verslavend, ik kan Denise Lasalle daar in horen. Ook het epische "Mr Do Right" is gewoon verbluffend en grijpt terug naar de oude dagen van de soulmuziek. "It's Too Late", is een aanstekelijk dansbaar nummer. In 'Country Girl' brengt ze de deugden over van een plattelandsmeisje in de grote stad. Er zijn hier ook een paar bluesnummers die echt het talent van alle betrokkenen laten zien en die geweldig klinken op deze plaat.

Dit is best een geslaagde en meer dan te pruimen plaat.

tracks:

01. Party
02. Show Me How to Zydeco
03. I'll Be Right Here
04. Hey Baby
05. Drank of My Love
06. Let Him Go
07. Mr. Do Right
08. It's Too Late
09. Every Hour
10. Country Girl

Musicians:

Crystal Thomas: zang
Eddie Stout: bas
Steve Fulton: Gitaar
PeeWee Crayton: toetsen
Russel Adkins: drums