© Rootsville.eu

Curse Of Lono (UK)
tiltle: 4AM and Counting (Live and Stripped Back at Toe Rag Studios)
music: Alt-rock
release: june 28, 2019
label: Submarine Cat Records
distribution: Bertus
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Curse of Lono

© Rootsville 2019


In 2015 riep zanger en gitarist "Felix Bechtolsheimer" als voormalig oprichter van "Hey Negrita" samen met drummer Neil Findlay deze "Curse Of Lono" in het leven. Felix werd geboren in Duitsland maar groeide op in Engeland en kende een zeer turbulent leven. Door een verslaving aan heroïne verhuisde hij richting US voor een ontwenningskuur waar hij dan met de muziek van Graham Parsons in contact kwam wat na zijn terugkeer naar de UK resulteerde in de oprichting van "Hey Negrita". Als we enigszins een beetje chauvinistisch mogen zijn zit er ook een klein stukje Belgisch DNA in Felix daar zijn grootvader tijdens WOII richting Leuven verhuisde en waarover hij in het vorige album "As I Fell" (2018) een nummer schreef over onze univerisiteitsstad.

Hun debuut EP kwam er in 2016 en een jaartje later volgde reeds het album "Severed" (2017). Na "Zs I Fell" uit 2018 kan je stellen dat Felix een productief baasje is want in juni van dit jaar volgt er deze "4AM and Counting". Naast "Felix Bechtolsheimer" bestaat de band verder nog uit gitarist "Joe Hazell", keyboardspeler "Dani Ruiz Hernandeze", drummer "Neil Findlay" en bassiste Charis Anderson. Verder werkten ook nog aan het album mee de legendarische pedal steel gitarist "BJ Cole" en harmonica speler Nick Reynolds.

Het album betreft hier 11 nummers waarbij Felix Bechtolsheimer als hofleverancier kan worden aanzien. Nieuw en toch ook weer niet want het gaat hier over nummers uit hun debuutalbum en het vorig jaar uitgegeven "As I Fell" die een nieuw meer rootsy arrangement worden aangemeten zoals opener "Tell Me About Your Love". Toch ook een storend element op dit album en dat is dat de "live" momenten tijdens de opnamen ook werden geregistreerd, iets waar producer Liam Watson toch ook aan had kunnen denken. Ook al zijn het oude 'nieuwe' nummers zonder dit euvel was het een pracht plaat geworden.

Dat ene nummer dat niet door Felix werd geschreven is het heerlijk aanvoelende "Goin' Out West", eentje van mr. en mevr. Waits. Nu nog meer dan in de vorige albums lijkt de bron van inspiratie wel te komen van Aussie Nick Cave, luister maar eens naar "The Affair". Op "Way To Mars" laten Felix en zijn "Curse of Lono" het een ietsje meer rocken. Afsluiten doen ze met een intieme versie met "Don't Look Down" en besluiten we van one two three...een pracht van een album. Oh ja, nog een eervolle vermelding van BJ Cole aan de pedel steel.

tracks:

01. Tell Me About Your Love
02. I'd Start A War For You
03. Welcome Home
04. Blackout Fever
05. Goin' Out West
06. The Affair
07. Valentine
08. Way To Mars
09. London Rain
10. Pick Up The Pieces
11. Don't Look Down

musicians:

Felix Bechtolsheimer: vocals, guitar
Joe Hazell: guitar, vocals
Dani Ruiz Hernandeze: keys, vocals
Charis Anderson: bass, vocals
Neil Findlay: drums

special guests:

BJ Cole: pedal steel
Nick Reynolds: harmonica