© Rootsville.eu

Curtis Nowosad (Can)
tiltle: Selftitled
music: Jazz
release date: june 14, 2019
label: Sessionheads United
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Curtis Nowosad

© Rootsville 2019


Na zijn album "Dialectics" uit 2016 waarmee hij een "Juno Award" mee inde wacht wist te slepen is dit "Selftitled" album de derde release van de in NYC verblijdende Canadese drummer "Curtis Nowosad".

Met vier van de vijf originele composities op dit album, vernoemd naar opmerkelijke activisten uit het verleden en het heden, richt dit album zich onbeschaamd op sociale rechtvaardigheid. Op basis van signalen uit de geschiedenis en uit de gruweldaden van de mensenrechten van tegenwoordig, komt de intensiteit van de composities van Nowosad voort uit de oprechte intentionaliteit erachter. Nowosad's funk / hardbop getinte arrangement van Gil Scott-Heron's "Home is waar de haat is" begint dit album op een hoogtepunt. Geherarmoniseerd en gearrangeerd als een instrumentaal, zet deze vurige opvatting over de Scott-Heron-klassieker de toon voor de rest van het album.

"The Water Protectors" is opgedragen aan de Standing Rock Sioux en alle andere inheemse mensen in de Verenigde Staten, Canada en wereldwijd die vechten voor hun rechten om te bestaan ​​zonder inbreuk te plegen. Deze track demonstreert Nowosad's opstelling in arrangeren, met hoorn- en vocale harmonieën die de prachtig moderne melodie accentueren van gitarist Andrew Renfroe. Het nummer bevat een virtuoze songtekstloze improvisatie van zanger Michael Mayo en een fantastische solo van de gewaardeerde Braxton Cook op altsax. Zanger Brianna Thomas brengt de brandende soul-blues-hoeken en -randen naar "Hard Time Killing Floor Blues" en "See Line Woman", waarvan de laatste om zo te zeggen, ik heb een uniek perspectief dat ik heb gekozen om met dit album uit te drukken .

tracks:

01 Home Is Where The Hatred Is
02 The Water Protectors
03 Hard Time Killing Floor Blues
04 Waltz 4 Meg
05 Never Forget What They Did To Fred Hampton
06 Song 4 Marielle Franco
07 Blues 4 Collin K
08 See Line Woman

musicians:

Curtis Nowosad (drums)
Duane Eubanks (trumpet)
Braxton Cook (alto sax)
Andrew Renfroe (guitar)
Jonathan Thomas (piano, Fender Rhodes, organ)
Luke Sellick (bass)

special guests:

Corey Wallace (trombone)
Matthew Whitaker (organ)
Michael Mayo and Brianna Thomas (vocals)
Marc Cary (co-producer guests on Fender Rhodes)