© Rootsville.eu

Daddy Long Legs (US)
tiltle: Lowdown Ways
music: Blues
release date: 2019
label: Yep Records
info artist: Daddy Long Legs

© Rootsville 2019


“Daddy Long Legs” is een trio met als thuisbasis New York. Deze drie boys hebben ondertussen een zeer knappe schijf uitgebracht met de titel “Lowdown Ways”. Dit album werd opgenomen in Chicago met Jimmy Sutton als producer.

Deze schijf is een pareltje in zijn genre. 12 eigen nummers die vertrekken vanuit een bluesbasis maar een wijd spectrum aan genres blijven verkennen. Bijwijlen doet het wat denken aan de stijl van The Reverend Peyton. Het trio start in stijl met een echte “field holler”, ‘Theme From daddy Long Legs’. Men waant zich bij de uitbouw van een spooweg doorheen de Verenigde Staten. Constant blaast de rauwe harmonica door de nummers heen.

Met ‘Célaphine’ maken we een ommetje langs Louisiana en is de zydeco duidelijk aanwezig. ‘Winners Circle’ is dan weer pure rock ’n roll old style en met ‘Back door Fool’ krijgen we een echt countrynummer op ons bord voorgeschoteld. Terwijl de afsluiter ‘Wrong Side Of The River’ duidelijker neigt naar rauwe punk en stevige rock.

Met ‘Lowdown Ways’ heeft het trio uit New York weer een voltreffer neergezet. Een plaat dat swingt als de beesten en dat nooit gaat vervelen. Het betere werk dus. (Marcel)


tracks:

01 Theme from Daddy Long Legs
02 Ding Dong Dang
03 Mornin' Noon & Nite
04 Glad Rag Ball
05 Bad Neighborhood
06 Célaphine
07 Winners Circle
08 Back door Fool
09 Snagglepuss
10 Be Gone
11 Wrong Side of the River

musicians:

Brian Hurd (vocals, guitar, harmonica)
Murat Aktürk (bas)
Josh Styles (drums & percussion)