© Rootsville.eu

Dalva (B/F)
tiltle: Rail
music: Urban Blues
release date: 2019
label:
independent
info artist: Dalva

© Rootsville 2019


Soms ontdek je nog bands waarvan je denkt...what the f*ck en als je dan nog verneemt dat het gewoon een Belgische formatie is sla je verbijsterend achterover. Zo ook met deze "Dalva" een urban blues band met een diepe groove. Je krijgt diverse strekkingen te horen gaande van Indie over Afrikaanse invloeden tot de uiteindelijke wat zij hun "Urban Dessert Blues" noemen met als roots Brussel.

Het duo "Dalva" werd geboren in 2015, in Brussel, uit de ontmoeting tussen Camille Weale, zangeres en auteur van de band, en Marolito, gitaar, compositie en arrangement. Vandaag geïnstalleerd in Pluherlin (Frankrijk, Bretagne), werd het oorspronkelijke duo verrijkt door vier Bretoense muzikanten uit Peillac, Rennes ... om te experimenteren met training in sextet. "We moesten het project eerst verankeren met een bas en drums, daarna kwamen Afrikaanse saxofoons en drums later om de muziek te verrijken", zegt Camille.

"Rail" is een album met daarop 10 nummers van hypnotiserende donkere blues. Het duo concentreerde zich in het begin door het herschikken van oude worstelende blues-teksten van onder meer Bessie Smith, Minnie Wallace, Robert Johnson, Blind Lemon Jefferson, enzovoort. Tegenwoordig tekent Camille de teksten van DALVA over schrijven of poëzie en eschatologie zijn verankerd in ruwe realiteiten. De blues van ontwortelde mensen waarin DALVA de vraag oproept door zijn liedjes, gedichten van Bob Kaufman, te improviseren en geïmproviseerde schilderijen op het podium van de Brusselse kunstenaar Parole.

"Dalva" creëren met hun muziek natuurlijk ook een nauwe band met de blues uit een andere woestijd, die van Mali. Dalva, een muzikaal en poëtisch project verbreedt zijn geluidsruimte met de liedjes van Tuareg-woestijnen, slaven die knagen van Marokko en Malinese blues.

 

 

tracks:

01. O'Berta
02. Intoxicated Man
03. Fool's Gold Blues
04. Lonely Greyin' Blues
05. Rainin'
06. Blue Bird
07. Exile
08 Waisted Lands
09 Nothing To Spend
10 Rail Blues