© Rootsville.eu

Dan Krikorian (US)
tiltle: Grandeur
music: Singer-songwriter
release date: january 2019
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Dan Krikorian

© Rootsville 2019


Na zijn in 2008 uitgebrachte debuutalbum "Oxford Street" stond de in Orange County levende Dan Krikorian meteen tussen de groten. Het bekend worden in de muziekscène maakte ook meteen dat hij zijn leven een andere wending zou moeten geven. Met een mix van Americana, blues, pop en rock kon hij zo zijn kaarten volledig op tafel leggen en volgde er al vrijwel onmiddellijk "Colors And Chords" waarmee hij zich meteen kwam te bevestigen. In 2011 volgde het album "Windsor Blue" en in 2013 "Bloom", albums waarmee hij ook meer en meer naam begon te verwerven in he tFolk segment.

Deze "Grandeur" is zo zijn 5de album met de kenmerkende eigenschappen dat hij je meteen aan de speakers komt te kluisteren. Zijn aangename klankkleur gaat volledig harmonisch op in de aangenaam en ook pakkende nummers. Van het alt-country gevoelige "High Heels" tot het storytellende "Baby Got The Blues" allemaal even mooi om te beluisteren.

Openen doet hij in een beklijvende sfeer met "Words" daarbij geholpen door de backing vocals die je rillingen komen te bezorgen. Al meteen met "Need Me Bad" veranderd hij het geweer van schouder en volgt er zo een funky, poppy en bijzonder dansbaar nummertje. "Crazy Love" en "Monday Morning" zijn dan weer alles vertellende ballads. Mooi!

tracks:

01 Words
02 Need Me Bad
03 Crazy Love
04 Don't Look Like You
05 Monday Morning
06 59th Street
07 Bloom
08 High Heels
09 The Lucky One
10 Baby's Got The Blues
11 Ulunga
12 Angels Sing
13 Joe Purdy
14 23
15 Lyla
16 New Dawn