© Rootsville.eu

Dan Navarro (US)
tiltle: Shed My Skin
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2019
label: Red Hen
info artist: Dan Navarro

© Rootsville 2019


Deze Dan Navarro is voor mezelf nog een onbeschreven blad maar onder de special guests zag ik de naam van Janiva Magness verschijnen en dat wekte al onmiddellijk mijn interesse. Als songwriter wordt deze Dan Navarro gewaardeerd voor zijn skills en schreef samen met Eric Lowen al hits voor Pat Benatar en The Bangles, dus good stuff. Met Eric Lowen bouwde hij een duo-project op dat helaas door ziekte van Eric moest worden opgeborgen. Dan maakte van de nood een deugd en begon Dan dan later aan een solo carrière.

Onder de algemene noemer van "Americana" werkte hij dus ook na het overlijden van Eric Lowen in 2012 verder als solo act. Deze "Shed My Skin" is nu die jaren later zijn eertse studio album. Een album met daarop 12 nummers waarvan het merendeel van zijn hand zijn. UItschieters zijn onder meer "Sweet Sixteen" van Billy Idol en "Wichita Lineman" van Jimmy Webb.

De hese klankkleur van dan Navorroi heeft een kalmerend effect op de luisteraar van zijn muziek, zo ook dus op opener en titeltrack "Shed My Skin". Heel mooi en ontroerend binnen komen is "Bulletproof Heart" met daarop de subtiele accordeon van Phil Parplapiano. Het ganse album wordt omgeven door een zweem van weemoed zoals ook het nummer "You Drove Me Crazy", een nummer dat werd uitgebracht door "Blackie & The Rodeo Kings" van onder meer Coin Linden en hier gebracht in een intiem duet met Janiva Magness. Nummers die verweven zijn met Dan's Mexicaans verleden.

Afsluiter is het mooie "Wichita Lineman" en dus al haastend naar de CD speler om op replay te drukken...

tracks:

 1. Shed My Skin
 2. Night Full Of Rain
 3. Bulletproof Heart
 4. Straight To The Heart Of Me
 5. Arrows
 6. Let Her Ride
 7. Ghosts
 8. You Drove Me Crazy
 9. New Year’s Day
 10. Sweet Sixteen
 11. Hard For Me Now
 12. Wichita Lineman