© Rootsville.eu

Danni Nicholls (UK)
tiltle: The Melted Morning
music: Singer-songwriter
release date: april 12, 2019
label: Danni Nicholls Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Danni Nicholls

© Rootsville 2019


"The Melted Morning" is het nieuwe album van de Britse singer-songwriter Danni Nicholls. Danni groeide op in Bedford in een omgeving met muziek, van Amerikaanse roots muziek tot rock 'n roll, van country & western to soul. Op 16-jarige leeftijd kwam ze van oom een elektrische gitaar te erven en zo leerde ze al onmiddellijk een paar akkoorden spelen. Haar eerste interesses gingen uit naa Johnny Cash en Patsy Cline en zo begon ze in de lokale pubs te spelen.

Door haar debuut EP "Heavy Shoes" staat ze nu al een decennia aan de top en deze "The Melted Morning" is haar derde studioalbum. Het album kenmerkt haar stijl van uitstekende songwriting met nummers die schoonheid en elegantie benadrukken. Op het album vinden we 11 nummers terug, een album waaraan zo goed als uitsluitend vrouwelijke muzikanten hebben aan meegewerkt.

Nummers waarbij angst en hoop in elkaar komen samen te smelten en die je meenemen in een zweem van intimiteit zoals je kan horen op "Unwanted". Op een nummer als "Lemonade" krijgt de luisteraar een aantal perpectieven aan komt te rijken om tegenslagen te kunnen beantwoorden op een eerder geestige en krachtige manier. Opener van dit album is het beklijvende "Wild as the Water". Danni's klankkleur is soms breekbaar en vrouwelijk als op "Wish I Were Alone" maar soms ook bijzonder rauw en soulvol zoals op de ballad "Hear Your Voice".

Een album dat je even doet onthaasten en je toch ook met de behagelijke warmte weet te overladen zoals het album weet bij je binnen te komen. een album dat recht uit het hart komt.

tracks:

01. Wild as the Water
02. Losing It
03. Hear Your Voice
04. Unwanted
05. Wish I Were Alone
06. Frozen
07. Lemonade
08. Power to Leave
09. Texas
10. Ancient Embers
11. Hopeless Romantic

musicians:

Danni Nicholls
Annie Clements
Larissa Maestro
Kyshona Armstrong
Jordan Brooke Hamlin
Gena Johnson
The Secret Sisters