© Rootsville.eu

Darren Eedens & The Slim Pickin's (Can)
tiltle: Selftitled
music: Alt-Country
release date: 2019
label: Independent
info artist: Darren Eedens & The Slim Pickin's

© Rootsville 2019


Er is een verschuiving in de muziek van Darren Eedens geweest, en daarmee is er een langverwacht full-band album gekomen. Darren komt oorspronkelijk uit Canada en heeft zijn Americana & Country-invloeden meegebracht naar zijn nieuwe thuis in Cardiff, Wales. Hij heeft vastgehouden aan zijn roots en zijn energieke gitaar en banjo in bluegrass-stijl.

Het album begint simpel met het nummer “31”,  met niets meer dan Darren en een gitaar. Er is een mix van energieke  banjo in de meestampers zoals "Do not Trust" "On the Line" en "Rye Whiskey".
De viool introduceert 'Forget Me Nots' als een vrolijk en leuke song .

Eedens steekt veel eigen persoonlijke ervaringen in zijn teksten zoals in "Well Well, Well" en "Hit the Ground Running". De nummers beginnen bijna zachtjes in vergelijking met de energie van het album. In een emotionele ontwikkeling naar een nummer als "Well, Well, Well" klinkt het alsof het thuishoort in een western film, tegen het einde gromt Darren vragen uit, terwijl de band verder bouwt en grote krachtige stops heeft terwijl de viool over alles heen huilt.

"Hit the Ground Running" is een fijne song die eindigt als een meezinger. Het nummer "Whiskey and Bars" begint met een sterke kickdrum en een elektrische gitaar met een paar schrale tokkelen van de banjo. Het is een prachtig, spookachtig nummer. Deze invloeden worden ook aan het einde van "Come Home To You" getoond.

Fijne plaat om een feestje te bouwen en het is aan te raden om aan een Rye Whiskey te nippen bij het beluisteren ervan. (Marcel)

tracks:

01 31
02 Forget Me Nots
03 Don’t Trust
04 Rye Whiskey
05 On the Line (The Laundry Song)
06 Well, Well, Well
07 Mama Smiles
08 Come Home to You
09 Whiskey and Bars
10 Hit the Ground Running

Musicians:

Darren Eedens: vocals, gitaar, banjo
David Grubb: viol
Rhys Morgan: bas
Ed Clemas: drums