© Rootsville.eu

Dave Rosewood (US)
tiltle: Gravel and Gold
music: Country
release date: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Dave Rosewood

© Rootsville 2019


Dave Rosewood groeide op in The Ozark Mountains en absorbeerde als kind de geluiden van bluegrass, countrymuziek en gospelmuziek. Later ontdekte hij de geneugten van blues en zijn broer en zus rock and roll. Dave heeft het publiek over de hele wereld vermaakt met zijn unieke muziekmerk. Of het nu gaat om het klagen van de blues op een langzame trein naar Goa of onderhoudend in de straten van Tokio met een batterijgevoede gitaar, hij levert nooit een krachtige prestatie af. Ondanks 20 jaar lang muziek schrijven en spelen over de hele wereld, heeft Dave tot nu toe nooit officieel een van zijn muziek uitgebracht.

Tijdens zijn reizen vond Dave liefde en verhuisde hij naar Europa en meer bepaald naar Zweden. Omdat hij afwezig was in zijn geboorteland, groeide er een verlangen om op te nemen en zijn eigen muziek uit te brengen. Dave schrijft en zingt over het leven dat opgroeit in het Amerikaanse platteland, zijn verre reizen, en de mensen die hij ontmoet.

Dave's debuutalbum Gravel and Gold bracht 17 november 2018 uit en gaat terug naar muziek die eind jaren zestig werd geproduceerd als een ode aan het verleden en een knipoog naar de toekomst van de country- en rockgenres. Zijn single 20 Years is erkend door Sonic Magazine en New Nordic Indie en toegevoegd aan hun respectieve Spotify-afspeellijsten. Dave begint zijn 2019 Gravel and Gold-tournee door country-muziek terug te brengen naar zijn roots met de data van januari in Schotland. Een volledige tour in het VK volgt in de zomer en herfst 2019

Meteen bij het beluisteren voel je je goed bij deze Dave Rosewood en zijn "Gravel and Gold", een album waarbij hij uitgezonder "Seeds" alle nummer zelf schreef. Dus een onaangekondigd album van een nieuwe songwriter. Nummers die ook een beetje het verhaal te komen vertellen van Dave Rosewood, van het opgewekte "Oh No More", over "Waiting To Be Free" tot en met titeltrack "Gravel and Gold". Pure country waarbij de country fans worden verwend.

 

tracks:

01 Seeds
02 Someday
03 Fields
04 Oh No More
05 20 Years
06 Hold On
07 Waiting To Be Free
08 Blowin' Round
09 In These Halss
10 Back When
11 Ozark Mountain Jam
12 Gravel and Gold

musicians:

Dave Rosewood
Björn Holm
Roger "Bullford" Olofsson
Monica Paulsson
Johanna Salminen Karlsson
Isak Johansson