© Rootsville.eu

David Liebman (US)
tiltle: On The Corner Live: The Music Of Miles Davis
music: Jazz
release date: march 01, 2019
label: Ear Up Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
David Liebman

© Rootsville 2019


Als het gaat om de rijke elektrische periode van Miles, is er geen muzikant die meer gekwalificeerd is om de frontlinie te vullen dan David Liebman. De saxofonist begon zijn muzikale relatie met Miles in de zomer van 1972 toen hij deelnam aan de opnamedatum waarop "On The Corner" zou worden geboren. Liebman's eerste optreden met Miles was 12 januari 1973 in het Filmore East, en begon dus anderhalf jaar aan een van de meest invloedrijke bands aller tijden.

"On The Corner" is door verschillende generaties muzikanten gesampled, gekopieerd, besproken en aangepast, de meesten zelfs niet in leven toen de muziek werd gemaakt", zegt Liebman. 47 jaar geleden uitgebracht, blijft "On The Corner" een milestone van Miles 'carrière die een nieuwe periode in de populaire muziek introduceerde. Misschien is het dan vooral zo dat "On The Corner Live" dit materiaal heruitvindt door zes vooral eclectische en veelzijdige muzikanten die vaak het genre trotseren en voortdurend op creatieve manieren muziek naar voren duwen.

On "The Corner Live" is het geesteskind van Jeff Coffin die het project van begin tot einde leidde. Coffin is een onmiskenbare muzikale kracht. Wanneer hij niet op pad is met de Dave Matthews Band (waarvan hij lid is sinds 2009) of op tournee gaat met zijn veelgeprezen groep The Mu'tet, maakt Coffin dingen mogelijk in Nashville. Toen Liebman de stad in 2015 een bezoek bracht, boekte Coffin een optreden waarvan hij wist dat het speciaal zou worden. Het was Coffin die de muzikanten verzamelde en ervoor zorgde dat de uitvoering correct werd opgenomen en geproduceerd

Om hulde te brengen aan de Prince of Darkness, noemde Coffin een who's who van Nashville's topspelers die niet alleen geweldige muzikanten waren, maar stilistische kameleons (net als Miles). Er zijn maar weinig bassisten die Victor Wooten een kaarsje kunnen geven, die terecht 'de Michael Jordan van de bas' is genoemd. Oprichter van Bela en de Flecktones, Wooten heeft met zowat iedereen gespeeld, van Chick Corea en Stanley Clarke tot Prince en Bootsy Collins.

Chester Thompson is een legendarische drummer die meer dan drie decennia muziek en muzikanten heeft beïnvloed. In dezelfde periode dat Liebman met Miles optrad, was Thompson lid van Frank Zappa en de Mothers of Invention (1973-1975). Hoewel Thompson misschien het best bekend staat als de drummer voor Genesis (1977-1992, en dan opnieuw in 2007 voor de Turn It On Again-tournee), leidde hij sinds 2011 het Chester Thompson Trio. De ritmesectie is voltooid door pianist Chris Walters , waaronder Peter Mayer, JD Souther en de Jeff Coffin Mu'tet en de aanstormende gitarist James DaSilva.

Eindelijk, bijna vier jaar na die onvergetelijke nacht, zal "On The Corner Live" op 1 maart wereldwijd beschikbaar zijn via Coffins onafhankelijke label Ear Up Records. Het 12-trackalbum bevat bekende deuntjes van de opname uit 1972 ("Black Satin", "On The Corner") en onder meer sneden van Live Evil ("Selim") en In A Silent Way. "De gekozen nummers komen niet allemaal uit de originele opname, maar het materiaal dat ik kies, staat in het algemeen voor een blik op de elektrische periode van Miles Davis, die zeker de koers van popmuziek en jazz voorgoed veranderde," zegt Liebman.

Inspiratie is er in vele vormen en in vele vormen, maten, kleuren en locaties. Deze specifieke nacht in Nashville, het kwam "On The Corner".

tracks:

01. Lieb Talks About Miles
02. In A Silent Way
03. On The Corner
04. Wili (For Dave)
05. Bass Interlude
06. Black Satin
07. Selim
08. Guitar Interlude
09. Ife
10. Drum Interlude
11. Mojo
12. Jean Pierre

musicians:

David Liebman: saxophone
Jeff Coffin: saxophone
Victor Wooten: bass
Chester Thompson: drums
James DaSilva: guitar
Chris Walters: keyboards