© Rootsville.eu

Debra Power (Can)
tiltle: That's How I Roll
music: blues - Blues
year: may 31, 2019
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Debra Power

© Rootsville 2019


Na "Even Redheads Get the Blues" uit 2016 is deze "That's How I Roll" het nieuwste album van de uit Caldary afkomstige pianiste "Debra Power". Haar vorige album bracht Debra in de spotlights na het vele jaren optreden in het locale circuit. Door deze nieuwe bekendheid werd ze al onmiddellijk genomineerd voor de categorie "New Artist" tijdens de Maple Blues Awards.

Ze opent met een anthemische 'All Night Playing the Blues' met het vroege R & B gevoel van jump blues uit de jaren 50 en noemt haar helden met trots in dit nummer. Op het rockende "Takin 'the High Road" eindigt Debara in een onvervalste gospel. "Blue Tears" is een piano ballad dat zo uit de 30-tiger jaren lijkt te komen. Debra kan je best vergelijken met een Marcia Ball met dezelfde aanstekelijkheid op haar barrelhouse piano blues.

"Last Time I'm Lovin 'You" is een heerlijk duet met Jack Semple die ook leadgitaar toevoegt. Op " I'm Comin' Around" laat Debra Power het rocken als vanouds. Op "Please Forgive Me Blues" krijgen we een hoogstaande piano solo te horen alvorens af te sluiten met "Side on Sue", een Chicago bluesje met Steve Pineo op harp en Landreth op slide. Met deze "That's How I Roll" legt Debra Power hier zonder meer een statement neer. Een bevestiging van haar "Even Redheads Get the Blues" uit 2016.

tracks:

01. All Night Playing The Blues
02. Talkin' The High Road
03. Blue Tears
04. That's How I Roll
05. Last Time I'm Lovin' You
06. If We Haven't Got Love
07. Don't Ever Leave Me
08. I'm Comin' Around
09. My Grateful Song
10. Let Me Move You Tonight
11. Please Forgive Me Blues
12. Side On Sue