© Rootsville.eu

Deeps (Can)
tiltle: In The Aftermath of Last Night
music: Southern Rock - Rock
year: 2019
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Deeps

© Rootsville 2019


Wanneer je liefhebber bent van Gram Parsons of een Bruce Springsteen zal je zonder meer ook van "Deeps" gaan houden. "Deeps" is het alterego van de uit Hamilton afkomstige Steve De Piante en is een zelfzekere singer-songwriter. Op deze "In The Aftermath of Last Night" vinden we 13 originals terug, allen geschreven door deze multi-instrumentalist. Het album is de opvolger van het in 2017 uitgegeven album "Headed Back That Way".

Dit album is een tribute aan Americana-Roots muziek met een stevige knipoog richting rock en Southern rock. Net als bij Bruce Springsteen zijn vele van de nummers ook geschreven met zijn thuisbasis in het achterhoofd. Nummers over het rustende "Steeltown", nummers om met zijn rock 'n roll de rekeningen te kunnen betalen. Allemaal met als stevige basis zijn krachtige stem en soms een verschroeiend ritme dit soms heel even onderbroken door zijn akoestische gospelgitaar.

Opener op dit album is "Empty Handed" en meteen zit de rock 'n roll er in. Stevige opzwepende rifjes die ons uiteraard doen terug denken aan de rockin' era met Parsons en Springsteen. Ook het daaropvolgende "Call My Name" neemt je mee naar de jaren van zorgeloze rock en zijn een voorgift voor het feestje dat er zit aan te komen.

Met nummers als "Run" en het Americana rustige "When Push Comes to Shove" bieden genoeg diversiteit om iedere muziekliefhebber te kunnen bekoren. Als outwsinger is er de semi-akoestische ballad "Fumes and Flames" en zo komt het schaamrood me op de wangen dat ik van deze "Deeps" nog nooit heb gehoord. Top!

tracks:

1. Empty Handed
2. Call My Name
3. Rustin
4. Run
5. Headed Back That Way
6. When Push Comes to Shove
7. Come On Back
8. Thunder and Rain
9. Fumes and Flames