© Rootsville.eu

Deline Briscoe (Aus)
tiltle: Wawu
music: Jazz
release date: 2019
label: Gaba Musik
info artist: Deline Briscoe
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Deline Briscoe is een unieke artiest die haar songwriting- en uitvoeringsvaardigheden heeft verfijnd. Ze reist de wereld rond als een hoofdartiest met een van de toonaangevende Performing Arts-bedrijven in Australië, Black Arm Band. Yalanji Songwman Deline Briscoe lanceerde haar verbluffende solo-debuutalbum Wawu in haar twee muzikale thuissteden, Melbourne Recital Centre en Cairns Indigenous Art Fair (CIAF).

Sindsdien is Deline te zien op de grootste muziekexportmarkt van Australië Bigsound (2019) en staat ze op de nationale afspeellijst over de hele Australische radionetwerken. Deline Briscoe toert meestal met een unieke combinatie van muzikanten met meester-pacific percussionist, Airileke (Yothu Yindi) en Jamaicaanse jazzpianist Stephen Maxwell (Jimmy Cliff). Het Trio brengt krachtige smaakvolle set met percussieve beet, bluesgruis en jazz-geïnfundeerde zang.

Wawu is de realisatie van de creatieve visie van Deline, gevoed in de afgelopen 20 jaar. Haar concerten vangen de verbeelding, harten en oren van het publiek - haar album en show worden aangekondigd als een spirituele ervaring, net als een muzikale reis.

De liedjes worden zowel in de Yalanji taal als in het Engels gezongen en geven een zachte roep aan mensen die worstelen in het leven; een erkenning van hun pijn, en een tedere geruststelling die alleen kan komen van vrouwen die zijn opgestaan, triomfantelijk, uit de donkerste tijden.

Terwijl de liedjes spreken over de reizen van de oudere vrouwen door het trauma van afscheiding van hun families en van haar eigen ervaring met misbruikrelaties, is de sfeer van het album medelevend en verlossend. Zowel qua onderwerp als qua stijl trekken de akoestische soul / hiphop / jazz-fusies van het album parallellen met Lauryn Hill's baanbrekende The Miseducation of Lauryn Hill.


tracks:

01 Wawu
02 Heartbeat
03 Human Experience
04 Sonrise
05 Joe
06 Ignorance Is Bliss
07 Trust Us
08 Tree
09 Ngadijina
10 Sweet Frangipani
11 All Things Broken
12 In The Night
13 Need Your Love

musicians:

Deline Briscoe - Vocals
Airileke Ingram - Drums
Robbie Finch - Double Bass
Stephen Maxwell - Piano
Paul Coyle - trumpet
Phil Bywater - Clarinet/Saxophone