© Rootsville.eu

Denny Earnest (US)
tiltle: Resonator Blues
music: Acoustic Blues
release date: 2019
label: independent
info artist: Denny Earnest

© Rootsville 2019


Denny Earnest is een getalenteerde gitarist uit Livingstone, Montana. Recht uit cowboy-county dus. Vermoedelijk is de man bekend en beroemd in de lokale kroegen en iets verder daar vandaan, maar zijn nieuwe CD “Resonator Blues” is toevallig in mijn bezit belandt en ik moet zeggen dat ik genoten heb van hetgeen de man hier op schijf heeft weten te zetten. 9 fijne, eigen geschreven nummers, met zijn resonator, die klinken zoals blues hoort te klinken.

Het album start of een knappe, swingende wijze met ‘Old Red’, een ode aan zijn eigenste resonator. Met ‘Ain’t That A Lonesome Road’ gaat Earnest over naar een typische bluesballad en zet hij die trend verder in ‘National Steel Waltz’, dat gaande weg verandert in een trage wals met knappe klanken van zijn National Steel.‘There’s Tears Upon My Roof’ is een echte deltablues song over een verloren liefde, hoe kan het ook anders.

We krijgen het betere slidewerk op zijn ‘Harmony H 165’, wat trouwens dezelfde titel draagt. Hij blijft picken en sliden in het mooie ‘On A Clarksdale Road’ en dat blijft hij verder doen tot de afsluiter van dit album, het zwoele en swampy ‘Voodoo Swamp Blues’.

“Resonator Blues” is zeker en vast geen fuifplaat, maar als je een liefhebber bent van slide, National Steel en Resonator dan kom je vast en zeker aan je trekken. (Marcel)

tracks:

  1. Old Red
  2. Ain't That a Lonesome Road
  3. National Steel Waltz
  4. There's Tears Upon My My Roof
  5. Harmony H 165 Bottleneck
  6. On a Clarksdale Road
  7. Floatatone Blues
  8. Slowhands Lament
  9. Voodoo Swamp Blues