© Rootsville.eu

Diablo Dimes (US)
tiltle: The Shine Sessions
music: Acoustic Blues - New Orleans Blues
release date: 2019
label: Rhythm Chief labs
info artist: Diablo Dimes

© Rootsville 2019

 

Diablo Dimes is een geval apart. Hij speelt guitaar, banjo, harmonica, kazoo, speelgoed piano en nog van alles en daarenboven verzorgt hij ook de zang en de harmoniëen. De muziek is een mix van blues, americana, ragtime, boogie, honky tonk, barrelhouse, noem maar op.

Dit is een oprechte, primitieve en nostalgische benadering waar de meeste songwriters alleen van dromen. Met een rokerige goederentrein  als stembox, vult Dimes alles perfect aan als authentieke multi-instrumentalist.

In de afgelopen paar jaar is het Dimes gelukt om zijn muziek te laten zien en horen in de States. Zijn werk wordt gebruikt voor televisie en films. De man en zijn muziek zijn origineel, rauw en gepassioneerd, met voldoende charisma om een ​​concertzaal of een vuile juke joint te vullen. Een mooie en tijdloze verzameling originelen van Diablo Dimes kan je op dit album vinden.

Dit meesterwerk is een allegaartje en verdient het om gehoord te worden, u zult niet worden teleugesteld. Blues, Jazz, Calypso, Boogie Woogie, Honkytonk, Rock n 'Roll ... voor elk wat wils op deze toffe plaat. (Marcel)

tracks:

1. Box Car Full O’ Bad Venom
2. Sweaty Sixty
3. Rumba Chief
4. Spook Fifty Witches
5. Motel Moonlight
6. Country Fried Dixie
7. Jump Back Billy Jack
8. Silhouette Blues
9. Buster
10. Oh’ Charlie
11. Sweet Mama
12. Half Past The Unlucky
13. Hilly Bop Blues
14. Worried
15. Boilin’ Blues
16. Wine In My Coffin

 Musicians:

Diablo Dimes: all instruments