© Rootsville.eu

Diesel Park West (UK)
tiltle: Let It Melt
music: Alt-rock
release date: 2019
label: Palo Santo
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Diesel Park West

© Rootsville 2019


"Diesel Park West" is een Engelse alternative rockband met roots in Leicester, een band die boven de doopvont werd gehouden in 1980 en zo al bijna aan hun 40ste verjaardag toe zijn. In 1980 ontstonden ze vooreerst als "The Filberts" (naar het lokale voetbalteam, het voormalige Filbert Street-terrein van Leicester City), hoewel ze soms ook als The Psychedelic Filberts zouden verschijnen. Hun belangrijkste invloeden komen van het West Coast-geluid van bands uit de jaren 60 zoals Moby Grape, Buffalo Springfield en Love. Deze "Let It Melt" is dan hun nieuwste uitgave. Een album met daarop 11 nummers. De band bestaat nu uit drie leden uit de jaren 80-line-up - Butler, Rich Barton (gitaar / zang) en Geoff Beavan (bas) - samen met de nieuwe jongen Rob Morris (drums), die 15 jaar geleden toetrad.

"Let it Melt" is hun debuutalbum op "Palo Santo", een hip, onafhankelijk label in Dallas, Texas en hoewel het eigenlijk het negende studioalbum van Diesel Park West is, voelt het ook in een andere zin als een debuut. Op de eerste dag van de opname vroeg Butler Morris wat voor soort album hij dacht dat de band zou moeten maken. "Eentje die we leuk vinden," schoot de drummer terug.

De band ging door naar het nieuwe millennium, ploegde door het MySpace-tijdperk en naar de dappere nieuwe wereld van Spotify, smartphones en sociale media. "We hebben veel hard werk verricht sinds de dagen dat EMI alle rekeningen betaalde," zegt Butler, zonder een spoor van bitterheid. "Sindsdien breken we rotsen. Maar we zijn er gebleven. "

Ruw, echt, vol met welverdiende wijsheid en een brede dosis zwarte humor, Let it Melt is een laatbloeiend meesterwerk van een band die als geen ander de wandeling heeft gelopen.

tracks:

01 Let It Melt
02 Pictures In The Hall
03 No Return Fare
04 The Golden Mile
05 Scared Of Time
06 Everybody's Nuts
07 Living in The UK
08 Bombs Away
09 You Got The Whole Thing Wrong
10 Across This land
11 Incredible Things

musicinas:

Geoff Beavan, Bass Guitar
Rob Morris, Drums
Rick Willson, Lead Guitar
John Butler, Vocals and Guitar