© Rootsville.eu

Dime Box Band (US)
tiltle: Happy
music: Country - Folk
release date: 2019
info artist: Dime Box Band

© Rootsville 2019

 

In 1987 trok de in Los Angeles gevestigde band "Wednesday Week", met als zanger/gitarist Kristi Callan, gunstige vergelijkingen met The Bangles met hun veelgeprezen album "What We Had". Hoewel "Wednesday Week" slechts een herinnering is, is Callan nog steeds actief en staat nu voor "Dime Box Band", met het nieuwe album "Happy"
 
"Dime Box Band" is een soort familie-affaire, want de line-up op Happy omvat haar zoon James Nolte op gitaar, het man en vrouw-team van Nick Vincent op drums en viool / mandoline-speler Lyn Bertles, en hun zoon Alex Vincent op bas.
 
Hoewel je misschien niet bekend bent met "Dime Box Band", heb je deze muzikanten waarschijnlijk al eerder gehoord. Afgezien van speelde Callan in "Wednesday Week" met David Gray, Dave Davies en de Cruzados. Bertles 'credits omvatten stints met Rob Laufer, Holy Vincent en de Continental Drifters, terwijl Nick Vincent heeft gespeeld met legendes als John Fogerty, Art Garfunkel en Frank Black. Nolte heeft ook tijd doorgebracht met Dave Davies.
 
Het is echter op "Happy" dat deze talenten samenkomen om een ​​unieke mix van Americana en solide rock 'n' roll samen te stellen, waardoor je om meer smeekt. Het album heeft al veel lof ontvangen. Deze nieuwe nummers stralen het soort emotionele snelheid uit dat alleen de grote groepen kunnen maken, gevuld met jarenlange shows en hun hoofd hoog houden. Deze eersteklas spelers creëren een gelaagd, rootsy geluid dat stevige rock combineert met stammen van country en folk, uitgevoerd met onweerstaanbare virtuositeit. Sportief introspectief en soms scherp politieke nummers, "Happy" is een album waarvan de titel perfect beschrijft de reactie van zijn luisteraars.

tracks:

01 All Of Nothing
02 As The Crow Flies
03 What Went Wrong
04 Going My Way
05 Close Your Eyes
06 Happy
07 Spilt Milk
08 Butterflies
09 Detour
10 Keystone
11 Felix Felicis
12 Everybody Lies