© Rootsville.eu

Don Diego (I)
tiltle: September's Rag
music: Country Blues
release date: 2019
label: Go Country
info artist: Don Diego

© Rootsville 2019

 

Nog niet zo lang geleden zagen we Don Diego ofte Diego Geraci aan het werk met zijn Don Diego Trio in Stekene (concert report). Daar gaf hij een meer dan energieke show weg bomvol aanstekelijk rockabilly en rock ’n roll.

Op deze uitsekende plaat, vinden wij een totaal andere Diego. Een veel rustiger iemand die zich verdiept in fijne alternatieve country met af en toe een vleugje blues en rag zoals in de titelsong ‘September’s Rag’.

Het geheel klinkt heel fijn en smooth en kon mij van de eerste noten bekoren. Volledig akoestisch , alle instrumenetn liggen in de handen van Diego en het knappe gitaarspel matcht wonderwel met de diepe warme stem van de Don. Alle songs passen perfect en vertellen hun eigen verhaal. Ikzelf heb een boontje voor ‘A Rooster And A Gun’ en het heel knappe ‘Merle’s Blues’, een ode aan countrylegende Merle Haggard.

Eerlijk, bij deze heeft onze Italiaanse vriend een mooie plaat afgeleverd. Ben eens benieuwd om de man zelf live aan het werk te zien met deze plaat. (Marcel)

tracks:

01. Demented Mind
02. Coach Potato
03. A Rooster and a Gun
04. September’s Rag
05. She Is Not You
06. Fishing Boat
07. Monday’s Mood
08. Not so Blue
09. Merle’s Blues
10. On the Sunny Side of the Street
11. I Hate You
12. Straighten up and Fly Right
13. Bye Bye Blues
14. My Stampede