© Rootsville.eu

Dov Hammer (US)
tiltle: Blue Soul
music: Harmonica Blues
release date: 2019
info artist: Dov Hammer

© Rootsville 2019

 

Welkom bij de BlueSoul van Dov Hammer - en bereid je voor op een paar hipshakin ', heartbreakin', earthquakin 'blues! Al bijna 30 jaar beoefent Dov Hammer zijn beroep als zanger, songwriter en mondharmonica-speler in verschillende bands zoals The Blues Rebels, CG & The Hammer en de Daily Blues, evenals achtergrond artiesten van topklasse zoals Joe Louis Walker, Lucky Peterson , Bernard Allison en vele anderen.

Nu komt "BlueSoul", het nieuwe album van Dov Hammer, het eerste opgenomen onder zijn eigen naam sinds "Going Deep" uit 2004. Terwijl dat album strikt werd uitgekleed, rauwe akoestische blues, is "BlueSoul" een borrelende pot blues gumbo - een verscheidenheid aan stijlen, variërend van Chicago tot New Orleans, van traditioneel tot modern en alle punten daartussen, allemaal verankerd door Hammer's soulvolle zang, knappe mondharmonica en unieke songwriting. De nummers gaan over liefde en verlies, doorstaan van ​​uitdagingen en veranderingen en verdragen beproevingen , vastberadenheid en wat hardverdiende humor.

Het album begint met klassieke Chicago-stijl blues shuffle in "Make It Count", en gaat vervolgens onmiddellijk naar het zuiden voor wat "Second Line" feestmuziek uit New Orleans in "I'm Gone". Er wordt wat zware bluesrock gespeeld op "Find A Way" en "Magic" (met de fantastische lap-steel slide van Ori Beanstock), terwijl Hammer zijn chromatische mondharmonica op de tong houdt, met de jump blues van "Bad Luck Charm ".

"The" Fighting Blues "is een grimmige Delta Blues in Skip James-stijl, terwijl" Tear It Down "rockt en rolt als een goederentrein die door de Mississippi-nacht rommelt ... en dan een korte stilistische omweg naar country-rock als Hammer en special gast Assaf Rozov hulde brengen aan hun overleden vriend en mentor "King" Earnest Baker op "King".

"Dance The Blues" is een andere Chicago Blues, die hulde brengt aan het langzame sleepplezier van de bluesdansers. "Taking My Time" is een raunchy, semi-elektronisch bluesy liefdeslied, waarna het album eindigt met het autobiografische titelnummer, een samensmelting van blues en hiphop met Dov Hammer's dochter Naomi Jo Hammer op het soul refrein.

tracks:

01. Make It Count
02. I'm Gone
03. Find A Way
04. Magic
05. Bad Luck Charm
06. The Fighting Blues
07. Tear It Down
08. King
09. Dance The Blues
10. Taking My Time
11. BlueSoul