© Rootsville.eu

Drive By Truckers (US)
tiltle: The Unraveling
music: Southern Rock
release date: january 31, 2020
label: Ato Records
info artist: Drive By Truckers
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2019


Al meer dan een paar decennia zijn "Drive By Truckers" al on the road, en nog zijn ze niet helemaal uitgezongen. Volgend jaar, op 31 januari 2020 komt hun 12de studio album op de markt met als titel "The Unraveling". De "Truckers" bestaan vandaag de dag uit Mike Cooley, Patterson Hood, Brad Morgan, Jay Gonzalez en Matt Patton en hebben sinds hun ontstaan in 1996 nog maar weinig of geen veranderingen ondergaan. De bekendste ex-turcker is zonder meer Jason Isbell.

Deze "The Unraveling" komt bijna drie en een half jaar na hun vorige album "American Band" en bevat 9 tracks. Misschien ligt na een paar jaar de nadruk van "Drive By Truckers" nog meer op het alternatieve al laten ze het op " Armageddon’s Back In Town" nog bijzonder goed rocken. Dit nummers is dan ook geselecteerd om als eerste single te worden uitgebracht.

Het album legt ook de nadruk op het actuele in de wereld met nummers als "Thoughts And Prayers" en " Babies In Cages". Deze nummers zijn geschreven na de toch wel tumultieuze toestand welke Amerika de laatste jaren heeft moeten verwerken. Opener van het album is het eerder melancholische maar toch sinistere "Rosemary With A Bible and A Gun". "Slow Ride Argument" en "Thoughts And Prayers" zijn dan weer nummers waarbij de DNA van "Drive By Truckers" op het voorplan treed. De eerste single 'Armageddon's Back In Town' is een opgefokt rocknummer over het omgaan met de dagelijkse beslommeringen van reizen door de Verenigde Staten dit op bijnder breekbare momenten in de geschiedenis van hun land.


tracks:

01 Rosemary With A Bible and A Gun
02 Armageddon’s Back In Town
03 Slow Ride Argument
04 Thoughts And Prayers
05 21st Century USA
06 Heroin Again
07 Babies In Cages
08 Grievance Merchants
09 Awaiting Resurrection