© Rootsville.eu

Dudley Taft (US)
tiltle: Simple Life
music: bluesrock
date: september 06, 2019
label: Taft Enterprices
info artist: Duddley Taft
promotion: M2 Music Group

© Rootsville 2019


De uit de Seattle scène afstammende bluesrock artiest Duddley Taft komt er na "Summer Rain" uit 2017 op 6 september met een nieuw album aan. Op deze "Simple Life" vinden we 12 tracks terug en net als bij zijn vorige plaat zijn de nummers ook nu weer originals uitgezonderd de klassieker "If Heartaches Were Nuckles" dat van de hand is van "Gov't Mule" frontman Warren Haynes. Ook op dit 7de album is een progressieve rockplaat geworden met door been en merg snijdende rifjes, al lijkt hij op "I Can’t Live Without You" een meer verzadigd ritme aan te nemen.

Deze "Simple Life" werd opgenomen in zijn thuisstudio. Aan de sessies werkten leden mee van de tourband van Taft en een speciale gast, met name Walfredo Reyes Jr. Net als bij zijn vorige albums wordt ook nu de politiek op de korrel genomen. Liefhebbers van ZZ Top of een Lenny Kravitz zullen ook nu weer genieten van de uitzonderlijke songwriters kwaliteiten van deze Dudley Taft.

Opener is " Give Me A Song" waarbij de jungledrums van Chris Ellison een behoorlijke boost krijgen, en meteen is de toon ook gezet voor een dosis onvervalste bluesrock. De titeltrack van deze "Simple Life" is gebouwd op pure rock 'n roll en zou dienst kunnen doen als de soundtrack van een rock opera. Dudley Taft die al met muziek bezig is sinds 1990 speelde ook bij bands als "Sweet Water" weet zijn nummers naast hoog aangeschreven standards in het genre te plaatsen.

Een pracht van een rockballad krijgen we met "I Can’t Live Without You" en met nummers als "Pouring Down" en "Shine" refereert hij naar zijn periode met de uit Seattle afstammende rockformatie "Sweet Water", evenals de in LA gevormde "Second Coming". Afsluiter van dit rockende schijfje is "Back To You", een nummer opgedragen aan vrouwtje Michelle, en nu maar hopen dat zij hem laat vertrekken voor een Europese tour.

tracks:

01. Give Me A Song
02. Simple Life
03. I Can’t Live Without You
04. In Your Way
05. Don’t Let Them Get Away
06. Death By Bliss
07. Bombs Away
08. If Heartaches Were Nickels
09. Never Fade
10. Pouring Down
11. Shine
12. Back To You