© Rootsville.eu

Dwane Dixon (Can)
tiltle: Betting on A Gamblin' Man
music: Blues - Country
release date: 2019
label: Dwane Dixon Productions
info artist: Dwane Dixon

© Rootsville 2019

 

Aangename ontdekking , deze nieuwe cd van Dwane Dixon. Deze Canadese singer-songwriter afkomtigs uit Montreal is een kruising tussen Steve Ray Vaughan, Billy Gibbons en Jeff Hailey. Dit is zijn derde bluesalbum en het is er eentje dat er mag wezen.

Een mengeling van blues, country met redelijk wat van het betere slide-werk. Geen enkel rustpunt op deze plaat, die klinkt als een klok. De man schrijft alles zelf en is tevens de producer van al zijn platen, een bezige bij dus.

De titetrack ‘Betting On A Gambling Man’ is een leuk country-achtig nummer op speeds en ligt direct goed in het oor. ‘A World Of Hurt’ zou zo door ZZ Top geschreven kunnen zijn, met een vettige gitaar intro.

‘Swallow That Pill’ is een soort country rocker van de bovenste plank. ‘I Burried Your Bones’ is alweer zo’n aangenaam country tune die in je hofd blijft zitten en voor mij één van de beter nummers op de plaat. ‘Small Talking Town’ is een fijne bluesballad en wordt akoestisch gebracht, terwijl ‘Wanna Be Your Man’ alweer de pan uitswingt. ‘Whhiskey You don’t Lie’ is dan weer een echte old school rock ’n roll nummer die aanzet tot de benen strekken. ‘The Awekening’ sluit dan de plaat af, een met vettige gitaren gevulde instrumentaal, pure bluesrock.

Aangename schijf die staat als een huis. (Marcel)

tracks:

01. Betting on a Gambling Man
02. A World of Hurt
03. Swallow That Pill
04. Ain't No Big Thing
05. I Buried Your Bones
06. Small Town Talking Blues
07. Wanna Be Your Man
08. Whiskey You Don't Lie
09. The Awakening

musicians:

Dwane Dixon: gitaar en vocals
Max Pollack: basgitaar
Tiburce Perlau: drums