© Rootsville.eu

Ed Dupas (US)
tiltle: The Lonesome Side Of Town
music: Alt-country
release date: october 25, 2019
label: Road Trip Songs
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Ed Dupas


© Rootsville 2019


"The Lonesome Side of Town", het nieuwe soloalbum van Ed Dupas komt uit op 25 oktober. Tdit album bevat 11 nieuwe Dupas-composities en de meest persoonlijke liedjes van zelfonderzoek en reflectie die hij tot nu toe heeft geschreven.

De eenvoudige maar soulvolle muziek van Ed Dupas is gemaakt vanuit het hart en stroomt van een breed scala aan sociale thema's naar meer persoonlijke verhalen over liefde en verlies. Geworteld in zowel realisme als idealisme, is Ed's muzikale doel een dieper onderzoek en onderzoek voor zichzelf en zijn luisteraars. Met vergelijkingen variërend van Steve Earle tot Bruce Springsteen, schetst Ed een sonisch beeld van de weg die minder wordt bewandeld en de wereld raakt onbekend. Ed Dupas maakt en deelt goed versleten brede wakker muziek.
   
Dupas is geboren in Houston, Texas en groeide op in Winnipeg, Manitoba. Hij is een zichzelf beschreven zoeker en denker, wiens religieuze opvoeding hem alleen van de gangbare ideeën wist te duwen in plaats van hem in te sluiten. Zijn vader was een computerprogrammeur en zijn moeder werkten klussen, beiden probeerden rond te komen en tegelijkertijd de verplichtingen te vervullen om drie kinderen op te voeden. Opgroeien, muziek was een nietje in het huishouden en familiebijeenkomsten ontrold aan het geluid van kinderen en volwassenen bekende liedjes zingen begeleid door akoestische gitaren en een wastobbe bas. Als tiener keerde Dupas met zijn gezin terug naar de Verenigde Staten, waar ze hun huis net buiten Detroit, MI. maakten.

De titeltrack van dit 11 nummers tellende album verwijst naar een persoonlijke episode uit zijn privé leven, een periode die een groot deel uitmaakte van zijn leven. De nummers relateren naar liefde en eenzaamheid. Door zijn klankkleur en manier van spelen wordt Ed Dupas veelal vergeleken met Steve Earle. De opnamen van deze "The Lonesome Side of Town" gebeurden gedeeltelijk in een gereviseerde kerk maar ook in zijn thuis in het stadje Ann Arbor wat hem dan weer de nodige ruimte gaf. Je kan er niet aan ontkomen om soms de weemoedige inbreng met de verleden era uit zijn leven. Zo betekenen alle 11 nummers wel iets in zijn leven en varieert hij op het album van een troubadour tot een rootsrocker.

tracks:

01 The Lonesome Side of Town
02. Lonely
03. It All Sounds Like Leaving
04. Both Hands on the Wheel
05. The Things I Miss
06. State of the Nation
07. Hypnotized
08. It Tears the Heart Right Out of Me
09. Just For Two
10. Love Me Right
11. On My Way