© Rootsville.eu

Eden & John's East River String Band (Aus)
tiltle: Coney Island Baby
music: Delya & Country Blues
release date: 2019
label: East River Records
info artist: Eden & John's East River String Band

© Rootsville 2019

 

De enige Amerikaanse rootsband van East Village heeft een nieuwe cd uit. Laat ons eerlijk zijn men verwacht niet echt delta of country blues in NYC. Dit fijne muzikale trio maakt muziek zoals wij ze kennen uit de jaren 20, de tijd van de minstrelshows en jugbands en begot het klinkt geweldig.

Dit trio bespeelt een enorm spectrum van traditionele Amerikaanse" Blues en country en hebben zowaar 17 nummers op plaat gezet in het “roots” genre, geïllustreerd door groepen zoals de Carter Family. Eden Brower, John Heneghan, Robert Crumb hebben hier een breed repertoire bijeengebracht, van traditionele blues en rags tot recentere standards als "Nobody’ Business If I Do” en " He’s Funny That Way ". Dit is muziek voor roadhouses en juke joints of met een glas moonshine op één of andere Southern BBQ.

Brower leidt de band met een solide, in  whisky gedrenkte stem. Ze heeft wel een zeer sensuele en volle stem. Ze is akelig op 'Moonshine', 'Skinny Leg Blues' en de heerlijk rauwe 'Adam and Eve', hoewel ze ook in staat is tot gevoelige nuances op nummers als 'Nobody's Business', He’s Funny That Way’ en "Arlena.". Ze wordt gesteund door Heneghan met geweldig gitaarwerk en Crumb's levendige en subtiele ukelele, mandoline en banjo, terwijl Gomez een geweldige mondharmonica bijdraagt, vooral op" Moonshine.”

Deze band levert een mooi stukje werk af voor de liefhebbers van het genre. Persoonlijk heb ik enorm genoten van deze knappe schijf.

tracks:

1.Too Long    
2.Moonshine  
3.Skinny Leg Blues   
4.Nobody’s Business If I Do
5.Twelve Pound Daddy        
6.Crawford March     
7.Coney Island Baby
8.He’s Funny That Way        
9.Adam And Eve
10.Donald Rag
11.Desert Blues
12.Arlena       
13.Deadheads And Suckers
14.Maggie Campbell Blues  
15.Do It Right           
16.Possum Rag          
17.Poor Boy, Long Ways From Home

musicians:

John Heneghan: gitaar en zang
Eden Bower: gitaar, ukelele, zang
Robert Crum: Mandoline

special guests: Ernesto Gomez, Geoff Wiley, Eli Smith, Jackson Lynch, Pat Conte, Walker Shepard
.