© Rootsville.eu

Eliza Neals (US)
tiltle: Sweet or Mean (EP)
music: bluesrock
release date: july 4, 2019
label: E-H Records
info artist: Eliza Neals
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Deze "Sweet or Mean" van Eliza Neals is een gevolg van de samenwerking met niemand minder dan Popa Chubby en Deve Keyes. Het is de opvolger van haar in 2017 uitgegeven album "10.000 Feet Below". Eliza Neals is een dynamische frontvrouw, een getalenteerde muzikant, een productieve songwriter, een zelfverzekerde producer en een uitstekende live-uitvoerder uit Detroit. Eliza zingt met onaardse passie en fluweelachtige grit, duwt moeiteloos de lucht naar nieuwe hoogten, en haar operatetisch getrainde stem wordt zowel sexy als dreigend genoemd. Niets van dit alles is natuurlijk verrassend, aangezien Eliza met Motown Legend Barrett Strong studeerde en met recht de laatste van de echt getrainde Motown-zangers kon worden genoemd.

Naast haar krachtige en ongelooflijkevocl ae kwaliteiten, speelt ze ook meesterlijk piano, toetsen of Hammond B3. Ze brengt een combinatie van moderne elektrische blues, psychedelische rock met een vleugje zuidelijke soul. Op deze EP vinden we 6 nummers terug waarbij we van de versie van het krachtige "Pawn Shop Blues" als outro nog een roadhouse versie krijgen. Het betreft hier allen nummers van de hand van Eliza waarbij ze op "Livin' with Yo Mama" en "Knock Knock Knockin'" enige hulp kreeg van een mysterieuze HJ.

Het album werd geproducet door popa Chubby en opgenomen in "GB's Juke Joint" in NYC. Uiteraard is bluesrock niet uit de lucht gegrepen wanneer je aan een Popa Chubby om medewerking vraagt. Uitzondering op het hevig gitaargeweld is het akoestische en Delta aanvoelende "Knock Knock Knockin'".

tracks:

01 Pawn Shop Blues
02 Blackish Grey
03 Bitten By The Blues
04 Livin' with Yo Mama
05 Knock Knoc Knockin'
06 Pawn Shop Blues (Roadhouse)

musicians:

Eliza Neals: vocals
Popa Chubby: guitar
Dave Keyes: B3, Wurlitzer, piano
Chris Gambaro-Vega: bass
John Medeiros Jr.: drums
Ian Hendrickson: sax
Michael Leonhart: trumpet