© Rootsville.eu

Elles Bailey (UK)
tiltle: Road I Call Home
music: Blues - Roots
release: march 08, 2019
label: Outlaw Music
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Elles Bailey

© Rootsville 2019


Raw and soulful blues 'n roots that takes your breath away...

In 2017 kregen we van "Hans Broere Promotions" het prachtige "Wildfire" toegestuurd. Het debuutalbum van de uit Bristol nieuwste blues 'n roots sensatie Elles Bailey. Hier in België waren "Hookrock" en "Swing Wespelaar" er als de kippen bij om deze nog ruwe diamant op hun affiche te krijgen. Het album blies toen werkelijk iedereen van zijn sokken en dus kon en mocht een opvolger niet achterblijven.


Elles Bailey photo © Rootsville

Het album heeft als titel "Road I Call Home" en zal vanaf 8 maart bij de platenboer te verkrijgen zijn. Elels bailey liet van zich spreken door het uitbrengen van de EP "Who I Am To Me" in 2015. Een jaartje later volgde "The Elberton Sessions" en meteen zorgde dit voor de nodige deining in en buiten de UK. Op 1 september 2017 bracht ze dan haar eerste full album uit met als titel "Wildfire" en zo werden we hier op het vaste continent meteen met onze neus op de feiten gedrukt. Een album dat niet meteen blues-blues werd genoemd maar een zo krachtige verzameling van nummers was dat Elles Bailey als een ware verademing werd aanzien.

Net als op haar nieuwe album "Road I Call Home" blijft ze zichzelf trouw en krijgen we ook nu weer een verzameling songs die zich laten kenmerken door een grote diversiteit aan stijlen. Ook nu werkte Elles Bailey samen met zeer gewaardeerde medewerkers voor het tot stand brengen van haar 2de full CD. Medewerkers als de Britse hitlegende en Ivor Novello Award-winnaar Roger Cook, de beroemde Bobby Wood evenals Dan Auerbach van "The Black Keys".

Opener is "Hell Or High Water" een deep swamp bluesje waarbij haar krachtige stem gesteund wordt door de doordringende slide. Een nummer dat zich komt te ontluiken in een cocktail van blues en rock. Het daaropvolgende "Wild Wild West" is een mix van blues en alt-country. Wat daarna volgt is iets totaal anders. Onder begeleiding van een funky rifje en een blazers sectie brengt Elles Bailey hier een pareltje van hedendaagse deep soul. De sterke eigenschap is dat Elles Bailey moeiteloos haar klankkleur kan laten inleven in iedere soort muziek. Bijzonder soulvol blijft ze ook op het aangrijpende "What's The Matter With You"...kippenvelmoment!

"Medecine Man" werd eerder al als eerste single uitgebracht als voorbode van het album enbracht het al onmiddellijk tot nummer "1" in de iTunes Blues Charts. Ook nu weer laat ze bluesrock en soul samenvloeien. "Live concerten" is de natuurlijke omgeving waarin Elles zich het best thuis voelt en ook nu volgt er een intense "tour" ald gevolg van dit nieuwe album. Een tour waarbij het zonder twijfel zal rocken op titeltrack "Road I Call Home". Back to the shivers met de ballade "Foolisch Hearts" waarbij "live" momenten ook nu intens zullen worden ervaren.

Afsluiters zijn het rockende "Miss Me When I'm Gone" en de intieme ballad "Light In The Distance" en ja we zullen ze missen wanneer ze niet naar onze contreien komt af te dwalen...

tracks:

01 Hell Or High Water
02 Wild Wild West
03 Deeper
04 What's The Matter With You
05 Medecine Man
06 Road I Call Home
07 Foolish Hearts
08 Help Somebody
09 Little Peace Of Heaven
10 Miss Me When I'm Gone
11 Light In The Distance