© Rootsville.eu

Ellis Mano Band (CH)
tiltle: Here and Now
music: blues - bluesrock
release date: may 03, 2019
label: Independent
info artist: Ellis Mano Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


De naam van de "Ellis Mano Band" komt uit het samenvoegen van de namen van de bandleden Chris Ellis en Edis Mano. Voeg daarbij nog de bassist Severin Graf aka "Mr. Groove" en drummer Nico Looser en je hebt zowat de hele bezetting al mag je daar gerust ook nog keyslinger Nico Babic bijvoegen, de band ontstond in 2018.

Deze "Ellis Mano Band" brengen met deze "Here and Now" hun debuutalbum uit en mogen tot de top worden gerekend van de Zwitserse bluesscène. Met hun mix van blues en soulvolle bluesrock behoren ze tot de "21th Century Blues". Aan het album werkten heel wat gastmuzikanten aan mee en de soulvolle backing vocals lijken zo uit de "Muscle Shoals Studio" uit Alabama te zijn weggeplukt.

De rauwe klankkleur van Chris Ellis leunt met momenten dicht aan bij deze van Richard Page. Op het album vinden we 10 nummers terug waarbij de muziek werd geschreven door de twee frontmannen Chris Ellis en gitarist Edis Mano. Voor de credits van de lyrics moeten we verwijzen naar diezelfde twee aangevuld met Shane Brady.

Nummers die gaan over de dag dagelijkse items als liefde en verdriet om daarbij naar de fles whiskey te grijpen zoals op opener "Whiskey". Het ontdekken van een nieuwe liefde op de titeltrack "Here and Now" en de zoektocht naar een nieuw thuis op "Where We Belong". Zoals gezegd worden de glasheldere gitaarrifs aangevuld door de heerlijke grooves van een Hammond zoals op de ballad "I Want You Back". Het funky "Georgia" gaat uiteraard over die al zoveel bezongen staat in de VS. Een veelbelovend debuutalbum van deze "Ellis Mano Band" met meer dan genoeg diversiteit om iedere bluesliefhebber te kunnen behagen, zoals het met Americana gespeende "Goodbye My Love".

tracks:

01. Whiskey
02. Here and Now
03. Where We Belong
04. Goodbye My Love
05. A Lifetime
06 Badwater
07. Georgia
08. Bad News Blues
09. I Want You Back
10. Jeannine

musicians:

Chris Ellis: vocals
Edis Mano: guitars
Nico Looser: drums
Severin Graf: bass

special guests:

Manuel Halter: piano, Hammond
Dave Blaser: horns
Lennox Mano: backing vox
Mina Mano: backing vox
Michael Weibel: backing vox
Nico Babic: Hammond
Samia Afra: backing vox
Sarah Huber: backing vox
Floria, Egh: horns
Michael Gilsenen: horns