© Rootsville.eu

E.L.S. Band (SE)
tiltle: Dark Blues Sky
music: Blues
release date: 2019
label: Sound Station Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: E.L.S. Band

© Rootsville 2019


E.L.S. Band werd opgericht in 2015 in Karlskoga, Zweden. Het repertoire was en is tot nu toe, goed gekozen covers die overspannen blues, soul en wat rock'n'roll. De band heeft in de loop der jaren gespeeld op een aantal verschillende festivals en clubs.

E.L.S. Band heeft een trouwe en groeiende groep volgelingen opgebouwd die niet zo vreemd is, met een zanger van absoluut hoogste klasse en een zeer ervaren en competente band. Ze hebben zojuist hun eerste volledige album "Dark Blues Sky" op Sound Station Records uitgebracht. Het doel is nu om een album uit te brengen met hun eigen materiaal, het werk is begonnen.

Op deze "Dark Blues Sky" vinden we naast 2 originals van de hand van Stig Pettersson ook nog 11 covers terug waarbij het opvalt dat de gekozen nummers wel zeer verschillend zijn van aard. Zo openen ze met "Empty Arms" van SRV. De klankkleur van Stig is er eentje dat gemengd is van rook en drank, rauw en schor maar toch duidelijk te verstaan.

Nummers als Stevie Wonder's "Superstition" lijkt ondanks de diversiteit van muziek wel aardig te lukken. Wat de brave man dan bezielt om Etta James monsterhit "I'd Rather Go Blind" onder handen te nemen is voor mezelf nog een open boek. Ook Mertis Jr. John's "Need Your Love So Bad" kan allemaal wel tof zijn en muzikaal is het ook zo maar zijn stemintonatie leunt zich er niet toe.

Van de hak op de tak dan met "Feels Like Rain" van John Hiatt om af te sluiten met een eigen nummer "Take Mine". Deze E.L.S. Band brengt op hun debuutalbum nummers met een gote diversiteit maar gebracht in hun eigen signature van ruige rockers. Sommioge geslaagd andere dan weer niet.


tracks:

01 Empty Arms
02 Palace Of The King
03 Bad Boy
04 Old Love
05 Big Legged Woman
06 Superstition
07 I'd Rather Go Blind
08 Turn back The Hands Of Time
09 Feels Like Rain
10 Further Informations
11 Need Yur Love So Bad
12 Crowwtown Traffic
13 Take Mine

musicians:

Stig Pettersson
Lasse Lövgren
Erik Lindstedt
Peter Dahl

additional musicians:

Timo Till
Malin Sjöstrand-Näsman
Lotta Klwa-Lindstedt
Linda Dahl