© Rootsville.eu

Eric Hofbauer (US)
tiltle: Book of Water
music: Jazz
release date: june 14, 2019
label: Creative Nation Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Eric Hofbauer

© Rootsville 2019


Deze "Book of Water" van jazzgitarist Eric Hofbauer is een 5-suite voor een jazz Sextet en zal worden opgevolgd door "Book of Fire" welk zijn release later dit jaar zal plaatsvinden. Het stuk is geschreven voor de "Five Agents" Jerry Sabatini, Seth Meicht, Jeb Bishop, Nate McBride, Curt Newton en Eric zelf. Het is geïnspireerd door de dringende kwestie van de klimaatverandering en werd live opgenomen voor een studiopubliek.

Eric Hofbauer is een belangrijke speler in de geïmproviseerde muziekscene van Boston geworden. Zijn esthetiek roept oude blues, Americana, Tin Pan Alley, bebop en andere grenzen op. Er heerst een regel die de regel doorbreekt, maar ook een onberispelijke nauwkeurigheid.

Hofbauer behaalde een masterdiploma aan het New England Conservatory en een bachelordiploma aan het Oberlin Conservatorium en doceert jazztheorie, kunstenaarsportfolio, kamerensembles, een solo-repertoireklas, en gitaarlessen als onderdeel van het graduate programma in Jazz en Creative Music aan de Longy School of Music aan het Bard College.

Al meer dan 20 jaar doceert hij jazzgeschiedenis aan het Emerson College. Hofbauer was ook gastprofessor aan het Wellesley College en faculteit aan de Clark University en de Universiteit van Rhode Island. In 2009 werd hij geëerd met de Massachusetts Cultural Council Artist Fellowship in Music Composition.

tracks:

01 Water Understands Civilisation Well
02 It Wets, It Chills
03 It is Not Disconcerted
04 Well Used, Adoring Joy
05 Ill Used, Will Elegantly Destroy

musicians:

Eric Hofbauer: guitar
Seth Meicht: saxophone
Jeb Bishop: trombone
Jerry Sabatini: trumpet
Nate McBride: bass
Curt Newton: drums