© Rootsville.eu

Espen Berg Trio (Nor)
tiltle: Free To Play
music: Jazz
release date: Odin
info artist: Espen Berg
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 20198


Met deze "Free To Play" heeft de Noorse pianist en jazzmuzikant Espen Berg een opvolger voor zijn vorig jaar uitgegeven "Bølge". Espen Berg is woonachtig in het Noorse Trondheim. Hij is een jazzcomponist en pianist die bekend werd door zijn samenwerking met muzikanten als Per Jørgensen en Marius Neset en speelde ook in het Trondheim Jazz Orchestra.

Berg begon op zeer jonge leeftijd piano te spelen en slechts 7 jaar oud was hij te zien op de nationale tv met zelf gecomponeerde muziek. Hij begon op 16-jarige leeftijd met het bestuderen van de jazztraditie en behaalde zijn Masterdiploma in Performing music van het erkende Jazz-programma aan de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie in 2008.

Dit nieuwe album bevat 9 stukken en werd opgenomen in de "Nilento Studio" in het Zweedse Gothenburg. Het betreft hier eigen werk al kreeg hij voor de compositie en openingstrack "Monolitt" hulp van zijn twee kompanen in het trio, Bárbour Reinert Poulsen en Simon Olderskog Albertsen.

Voor hun vrijwel geïmproviseerde jazz haalden ze de inspiratie bij jazzgrootheid Duke Ellington. Hun stukken blijven evenwel melodisch en romatisch te noemen en krijgen veelal ook interesse vanuit klassieke kant. Deze "Free to Play" is het 3de album vanuit dit trio en wordt uitgebracht op Odin Records.

tracks:

  1. Monolitt
  2. Skrivarneset
  3. Kestrel
  4. Camillas Sang
  5. Gossipel
  6. Episk-Aggressiv Syndrom
  7. Oumuamua
  8. Meanwhile in Armenia
  9. Furuberget

musicians:

Espen Berg: piano
Bárbour Reinert Poulsen: bass
Simon Olderskog Albertsen: drums