© Rootsville.eu

Faris Nourallah (US)
tiltle: Minus One
music: singer-songwriter
release date: 2018
label: Ruth Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Faris Nourallah

© Rootsville 2019


Faris Nourallah werd geboren in de staat Michigan maar groeide op aan de Mexicaanse grens in El Paso. Faris begon pas op latere leeftijd met het schrijven van nummers en bracht in 2003 zijn debuutalbum "I Love Faris" uit een zinspeling naar Cole Poerter's "I Love Paris". Uiteraard geen jazz maar pop georiënteerde nummers die soms ook dromerig overkomen.

Deze "Minus One" kwam tot stand 8 jaar na alweer zijn laatse album "Se Busco". Deze "Minus One" is zo zijn 9de album en bevat enkel nummers die ervoren nog niet werden uitgegeven waarbij in een totaal vn 30 nummers deze in de archieven van "Ruth Records" waren belandt. De herontdekking van deze nummers kwam er vorig jaar en met 14 stuks van die verzameling die werden geschreven begin jaren 2000 is er uiteraard nog een vervolg komende.

Alle albums van deze Faris Nourallah werden door hem gemixt en geproducet. Het is pas met zijn 3de album "King of Sweden" dat hij bekendheid kwam te verwerven in Europa. Hij schrijft nummers die onder de noemer Indie kunnen worden uitgebracht en zijn klankkleur leunt enigszins aan bij deze van Kink's frontman Ray Davis. Voor diegene waarbij Faris Nourallah nog onontgonnen terrein is deze "Minus One" dus het geschikte moment om met deze songwriter kennis te maken. Ook bij ondergetekende.

tracks:

 1. Replace You
 2. I’ll Run Away
 3. Forever After
 4. Inside Out
 5. Love Or Religion
 6. I’m Alive
 7. Invincible
 8. The Heart Is An Ocean
 9. See My Soul
 10. Reynards Monkey
 11. The Visitor
 12. When I Say Her Name
 13. Beginning
 14. Eastern Sunset