© Rootsville.eu

Fisher-Z (UK)
tiltle: Swimming in Thunderstorms
music: Rock - Pop
release date: 2019
label: So Real
info artist: Fisher-Z

promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2019


In de 70-tiger jaren ontstond er de strekking "New Wave" en naast groepen als Talking Heads, Spandau Ballet en Depeche Mode was er ook de Britse formatie "Fisher-Z". Het was John Watts die als componist-zanger de band op de kaart kwam te zetten. Hun debuutalbum "World Salad" verscheen in 1979 waarna er een nog een reeks album volge zoals "Going Deaf For a Living", "Fish Head" en een resum "The Best Of". Het verhaal duurde niet zo lang en John Watts ging solo . Later kwam de naam "Fisher-Z" weerom opduiken door het uitbrengen van het album "Ethel" in 2002.

Onder de noemer "Alles komt Terug" begon "Fisher-Z" in 2013 terug op te treden en deden zo weer heel wat festivals aan zoals ook nog de voorbije edtitie van "Goezot". Het is maar de vraag of de reborn Fisher-Z er kwam voor de liefde voor "New Wave". Het gevolg van het werderkerend succes leidde ook tot dit nieuwe album met als titel "Swimming in Thunderstorms".

Op dit album vinden we 14 nummers terug die hopend het succesverhaal van "The Worker" uit 1979 kan vervoledigen. Het "new Wave" tijdperk is er enkel nog voor de nostalgische zielen uit de vorige eeuw en zo kan je dit album nu catelogiseren onder de noemer soft-pop.

Het album is semi-akoestisch en bevat enkel nieuwe nummers waardoor John en zijn "Fisher-Z" een nieuw pad komen te volgen. Nummers als het openende "Big Wide World" en "Stamp it Out" hebben nog wel enige affectie met de strekking uit de 70-tiger en 80-tiger jaren maar songs als "Love Train Drama" en "Half Naked Girl In The Windowsill" richten zich duidelijk naar de romantische zielen onder ons.

Duidelijk is wel dat "Fisher-Z" weer helemaal terug is met deze "Swimming in Thunderstorms", ditmaal toh wel voor een nieuw en ander publiek. Fisher-Z dat met dit album dat naast een paar flarden van weleer eerder de poppy kant heeft gekozen. Nieuwe richting, nieuw succes?

tracks:

01 Big Wide World
02 Stamp It Out
03 The Islamic American
04 Love Train Drama
05 The Heaven Injection
06 Half Naked Girl In The Windowsill
07 No Bohemia
08 Films With Happy Endings
09 Wary
10 Stolen
11 Prime
12 Right Now
13 Swimming In Thunderstorms
14 Cardboard Street