© Rootsville.eu

Five Play (US)
tiltle:Live From The Firehouse Stage
music: Jazz
release date: march 04, 2019
info artist: Five Play
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


FIVE PLAY, de zustergroep van het wereldberoemde DIVA Jazz Orchestra, werd opgericht in 1999. Het kwintet bestaat uit DIVA's ritmesectie en twee van de belangrijkste solisten.

FIVE PLAY is geworteld in de jazztraditie en wordt gevoed en geïnspireerd door de collectieve, creatieve visie van de leden om door de 21e eeuw te slingeren. Het repertoire van het kwintet bestaat uit innovatieve arrangementen van klassieke en hedendaagse standaards, maar ook originele muziek gecomponeerd en gearrangeerd door bandleden. De bibliotheek van de groep is bedacht om de kenmerkende stijlen van elke speler te benadrukken en om een fris, opwindend en krachtig ensemblegeluid te creëren.

De inspiratie om FIVE PLAY LIVE op te nemen in The Firehouse Stage werd gevoed door de vreugde en het succes van het 25-jarig jubileumproject van The DIVA Jazz Orchestra. DIVA is 'Mothership' van FIVE PLAY en beide bands worden aangedreven door hetzelfde diepe gevoel van traditie en swing, energiek en verheven door originele composities en arrangementen, en aangedreven door spannende en unieke spelers.

Elk van deze 10 stukken is een unieke creatie van ons voor onze luisteraars. Vanuit mijn voorliefde voor hard-swingende shuffles zoals 'T-Bone Special', schuurbranders zoals 'The Time Being', Basie-geïnspireerde arrangementen zoals 'I Can not Give You Anything But Love', naar Tomoko's Braziliaans-ontslagen Samba De Sorvete "and Bop masterpiece" The Pilot, "Noriko's contemporary opus" Uneven Pieces "en basgecentrische arrangement van" Nancy with the Laughing Face ", Janelle's lyrical waltz" Circles "en boeiende ballad" Unexpected, "en Jami's knipoog naar Cootie Williams over "Just Squeeze Me," we hopen dat iedereen je voeten laat tikken en de lippen lacht.

tracks:

01. T-Bone Special
02. Samba De Sorvete
03. Just Squeeze Me
04. Uneven Pieces
05. The Pilot
06. Nancy with the Laughing Face
07. Circles
08. I Can’t Give You Anything But Love
09. Unexpected
10. The Time Being

musicians:

Sherrie Maricle, music director/drums
Tomoko Ohno, piano
Noriko Ueda, bass
Jami Dauber, trumpet/flugelhorn
Janelle Reichman, tenor saxophone/clarinet