© Rootsville.eu

Fleur Seule (US)
tiltle: Standards and Sweet Things
music: Jazz
release date: october 09, 2019
label: Independent
info artist: Fleur Seule
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Fleur Seule is de eigen jazzband uit de jaren 40 van Manhattan, die de glamour en swingende geluiden van de Gouden Eeuw van Hollywood tot leven brengt op het podium. Klassiek chanson, jazzstandaarden, swingmuziek, bossa nova, salsa en meer nieuw leven inblazen, deze jonge groep oude zielen brengt nieuw leven en frisse geluiden in sommige van je favoriete deuntjes, met enkele speelse uitvoeringen en intieme momenten om je terug in de tijd te laten reizen .

Onder leiding van "The Glamour Girl of Jazz", Allyson Briggs, heeft deze band de klassiekers levend gehouden in New York City, met uitverkochte menigten bij Dizzy's Club Coca-Cola, The Friar's Club en Birdland Jazz Club, en een 5-jarige residentie als de huisband van Tavern on the Green. Ze zingt in 7 talen en spreekt 4, waardoor ze meerdere klassieke genres kan dekken en het gevarieerde publiek van New York City kan bereiken. Je moet hun uitvoeringen ervaren om het bereik en het gevarieerde repertoire van deze band te geloven: verscheidenheid en elegantie vormen de kern van Fleur Seule.

De bandgrootte varieert van 2-13 leden en kan de perfecte ambiance bieden voor een intieme cocktaillounge tot het vullen van een dansvloer met inspirerende swingdansers! Of het nu gaat om een geheel Amerikaanse USO-stijl, een reis terug in de tijd naar Oud Havana of een exotische reis door Europa, Fleur Seule neemt je mee op een onvergetelijke muzikale reis, terwijl ze hits herleven die beroemd zijn gemaakt door Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Billie Holiday, Sarah Vaughn, Lena Horne, Édith Piaf, Marlene Dietrich, Dinah Shore, Nat King Cole, Sammy Davis, Jr., Louis Armstrong, The Andrews Sisters, Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Dean Martin, Héctor Lavoe, Rubén Blades, Celia Cruz, Tito Puente, João Gilberto en meer.

tracks:

01. Taking A Change On Love
02. Piel Canela
03. I Only Have Eyes For You
04. Zou Bisou Bisou
05. Sabor A Mí
06. Them There Eyes
07. Tenderly
08. Manuelo
09. Misty
10. Shoo-Fly Pie and Apple Pan Dowdy
11. Con Los Años Que Me Quedan
12. Alamost Like Being In Love
13. La Vie en Rose
14. Sweet Happy Life
15. Embraceable You
16. S’Wonderful

musicians:

Fleur Seule (band) is “Fler” “Sull”
Allyson Briggs (vocals, bandleader)
Andy Warren (trumpet, arranger, musical director)
Jason Yeager (piano)
Michael O’Brien (bass)
Paul Francis (drums)
Richard Miller (guitar)
Ivan Llanes (percussion) “eevahn” “yahnehz”
Martina DaSilva / Vanessa Perea / Marg Davis (background vocals)