© Rootsville.eu

Frank Migliorelli & The Dirt Nappers (US)
tiltle: The Thigs You Left Behind
music: Roots Rock
release date: 2019
label: Rave On
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Frank Migliorelli

© Rootsville 2019


De in New York gevestigde songwriter Frank Migliorelli en zijn band The Dirt Nappers kondigen de release aan van hun derde opname, "The Things You Left Behind", met 10 nieuwe nummers van een band die een unieke muzikale excursie naar Amerikaanse rooted soul wordt genoemd.

"Frank Migliorelli en The Dirt Nappers" zijn een rockband die wordt geprezen als ongetwijfeld getalenteerde muzikanten die klassieke, tijdloze nummers op smaak brengen met pop, rock en roots die je bij herhaling wilt beluisteren. The Dirt Nappers brengen het elke show op het podium met een verzameling talenten die met Gavin DeGraw, Southside Johnny, Steve Forbert, Joan Osborne en meer hebben gespeeld.

Opening met het titelnummer "The Things You Left Behind" laat de groep de energie op je los, de plaat begint met een vroeg hoogtepunt voordat "She Moves Like A Mystery" de spelers terugzet in hun meer relaxte Tom Petty geluid waarbij Migliorelli zich omvormt in folk rock mode. De reizende akoestische "Vagabond Shoes" begint relaxerend terwijl de rock wordt uitgewerkt via het refrein. Een aflopende baslijn en krassend gitaarsolo krijgen we tijdens "Take It Back". De groep levert een aantal uitstekende soepele blues en vurig solo-werk voor "The Key To Your Heart", maar zijn minder succesvol in het mid-tempo "Fire Inside"

Veel spannender zijn de country-flares op "I Wanna Know" met zijn gitaarlijnen en de honkytonk-kicker "Every Bartender In This Town Knows My Name", een dynamietnummer dat elke songwriter van Nashville zou willen spelen. De door Beatles geïnspireerde ballad "She’s Not Coming Home" toont zachtjes de fantastische backing vocals van Marshall in een rustgevende melodie.

De versnelling schakelt snel van luchtige verhalen over drinken, ronddwalen en relatieproblemen naar Migliorelli's zinderende aanval op de NRA getiteld "Only Here". " Frank Migliorelli en The Dirt Nappers The Things You Left Behind "verwelkomt de luisteraar met een prachtige productie en eersteklas nummers.

tracks:

01. The Things You Left Behind
02. She Moves Like A Mystery
03. Take It Back
04. Vagabond Shoes
05. The Fire Inside
06. I Wanna Know
07. She's Not Coming Home
08. The Key To Your Heart
09. Only Here
10. Every Bartender In This Town Knows My Name

bonus track:
11. Only Here (Radio Safe Edit)

musicians:
Frank Migliorelli
Mike "Booker" Heaphy
Tony Tino
Daniel Waiss
Tommy Diehl