© Rootsville.eu

Gary Clark Jr. (US)
tiltle: This Land
music: Bluesrock
release date: march 01, 2019
label: Warner Music
info artist: Gary Clark Jr.

© Rootsville 2019


Van de reeds 35-jarige Texaanse bluesrocker kan je stellen dat hij in het verkeerde tijdperk werd geboren. Met zijn mix van stijlen als blues, rock, jazz en hip-hop zou hij destijds Woodstock hebben plat gespeeld. Welkom in de blues van de 21ste century met deze "This Land" dat zowel vernieuwend als opruiend kan worden bestempeld.

Al sinds het verschijnen op het Crossroads Festival in 2010 weet Gary Clark Jr. het publiek de verbazen met een bijzonder electrified aantreden. Met zijn uit 2011 uitgebrachte debuut EP "Bright Lights" werd hij aanzien als de redder van rock en blues. In 2012 volgde er "Blak & Blu" waarna in 2014 zijn dubbel "lIve" album werd uitgebracht. In 2017 was er "Justice Leguea" en nu is er zijn 3de studio album "This Land".

Met deze "This Land" probeert hij met de vernieuwende teksten zijn al vooruitstrevend gitaarspel te evenaren. Opener is het futuristisch overkomende en titeltrack "This Land", een mix van zijn bluesrock met een zweem van hip-hop. Ook met "What About Us" blijft Gary Clark Jr. grenzen verleggen en na de buesrock ballade " I Got My Eyes On You (Locked & Loaded)" en het bijzonder snedige "I Walk Alone" krijgen we met "Feelin' Like A Million" weerom een snuifje hip-hop met als voedingsbodem onvervalste reggea.

Met het opzwepende "Gotta Get Into Something" zullen de bluesrockers onder ons meer dan in andere sferen vertoeven. Deze "This Land" is een rollarcoaster van stijlen onder één en dezelfde noemer "bluesrock". Van het psychedelisch fusion nummer "Feed The Babies" tot het donkere bluesje "When I'm Gone".

Gary Clark Jr. is op zijn zachts gezegd een excentriekeling, een bluesman met een bijzondere aantrekkingskracht en een wereldwijd publiek dat hij stap na stap heeft opgebouwd. Daar waar we bij zijn debuut konden spreken van een mindere songwriting is dit euvel met deze "This Land" volledig weggewerkt. Luister maar eens naar het soulvolle en funky "Don't Wait Til Tomorrow". Als afsluiter volgt er met "Dirty Dishes Blues " een stukje Delta met als toegift erna nog twee bonus tracks.

tracks:

01. This Land
02. What About Us
03. I Got My Eyes On You (Locked & Loaded)
04. I Walk Alone
05. Feelin' Like A Million
06. Gotta Get Into Something
07. Got To Get Up
08. Feed The Babies
09. Pearl Cadillac
10. When I'm Gone
11. The Guitar Man
12. Low Down Rolling Stone
13. The Governor
14. Don't Wait Til Tomorrow
15. Dirty Dishes Blues

bonus tracks:

16. Highway 71
17. Did Dat

the band:

Gary Clark Jr.: guitar, vocals
Johnny Bradley: bass
King Zapata: guitar
Johnny Radalat: drums
Jon Deas: keyboards