© Rootsville.eu

Gary Dean Smith (US)
tiltle: Awaking
music: Fusion
release date: february 08, 2018
label: MF Records
info artist: Gary Dean Smith
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Gary Dean Smith is een gitarist die werd geboren in de "City of Angels" maar opgroeide in het zuiden. Hij begon zijn muzikale reis in zijn tienerjaren als een rockgitarist, gedreven door The Allman Brothers Band en andere 'southern rock'-artiesten. Later, na terug te gaan naar L.A., probeerde hij zijn stijl en vaardigheden uit te breiden, en deed dit als een student van de jazz-geweldige Joe Diorio.

Met zijn nieuwste album "Awaking" brengt hij een breed scala als soul, jazz en funk ten gehore. Op dit moment is Smith bezig met het begeleiden van een jazzfusiegroep - Xpansion Of A Sum - wiens debuutalbum "Awaking" werd geproduceerd door de legendarische bassist en stichtend lid van The Yellowjackets, Jimmy Haslip.

De spelers in dit toepasselijk genaamde kwintet zijn: bassist Spencer Pyne, toetsenist Donald Young, saxofonist en multi-instrumentalist Phil Reyes en drummer Steve Fitzgerald. Zoals de naam al aangeeft, is de som groter dan de collectieve delen. Ook opvallend bij de speciale gasten die op het album verschijnen is de zwaargewicht fusionpianist Jeff Lorber, die samenwerkte met Smith aan een nieuw nummer dat specifiek voor dit project is geschreven. De dynamische vocals van Mer Sal passen goed bij Smith's gitaar en de andere gastspelers op deze track die, samen met Lorber, Haslip en drummer Gary Novak omvatten.


tracks:

1. Awakening
2. Hummingbird
3. Lucky
4. This Yearning
5. Lenny’s Lament

musicians:

Mer Sal - vocals
Spencer Pyne - bass, trombone
Phil Reyes - sax, flute
Gary Dean Smith - guitar
Donald Young - keyboards, trumpet, horn arrangement
Steve Fitzgerald - drums
Jimmy Branly - percussion
Jeff Lorber - keyboards on “Lucky”
Jimmy Haslip - bass on “Lucky”
Gary Novak - drums on “Lucky