© Rootsville.eu

Gerry Gibbs' Trasher People (US)
tiltle: Our People
music: Jazz
release date: june 07, 2019
label: Wailing City Sound
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Gerry Gibbs

© Rootsville 2019


Het nieuwe album van jazzdrummer "Gerry Gibbs" kwam erna advies van, de legendarische pianist Billy Childs die Gerry aanmaande om een album te maken met daarop enkel wat hij graag wou doen. Met deze ideologie in gedachten, nam Gibbs een episch, genre-tartend meesterwerk op, anders dan de multi-instrumentalist heeft ooit eerder geproduceerd. Het resultaat is een prachtig sonische wandtapijt dat in de loop van 19 composities een eerbetoon brengt aan de vele culturen en mensen van onze werelden.

"Our People" klinkt als een volledig orkest, maar is in feite het werk van vijf begaafde multi-instrumentalisten; twee daarvan maken deel uit van Gerry's veelzijdige Thrasher People Band. Alex Collins fungeert als de belangrijkste solist op het album en bespeelt alle keyboardpartijen, evenals de marimba, vibes, sopraan en altsaxofoon, akoestische gitaar, accordeon, lead en achtergrondzang en percussie. Gianluca Renzi voert alle bas- en strijkpartijen, achtergrondzang en diverse percussie uit. Gerry zelf nam alle percussie-onderdelen (drumset, congas, pauken) op, maar ook percussie, glockenspiel, elektronische soundscapes, keyboards en wat zang.

Naast componeren en optreden op "Our People" heeft Gibbs de tracks zelf ontworpen en gemixt. Afronding van de groep zijn twee zeer speciale gasten: Mayu Saeki, die alle houtblazers, zang en percussie uitvoert, en Kyeshie Gibbs, die, samen met Saeki en Collins, de meerderheid van de vocale delen met wat extra percussie inbrengt.

Deze vijf kunstenaars zijn verantwoordelijk voor in totaal 40 instrumenten op "Our People". Voor Gibbs was het een waar liefdeswerk en bracht twee achtereenvolgende 16-urige dagen door met het componeren en arrangeren van alle 19 composities voor de verschillende instrumenten, waaronder een indrukwekkend vocaal koor.

Terwijl "Our People" teruggaat naar de klassieke jazzrock-albums die eind jaren zeventig werden gemaakt door Chick Corea, spelen de invloeden van nu het hele gamma. "We hebben alle mensen gekanaliseerd die we collectief van over de hele wereld hebben gekend.

tracks:

01. Scene 1 (The Calm Before The Storm)
02. Scene 2 (The Journey Begins)
03. Scene 3 (Music From The Universe)
04. Scene 4 (Our People)
05. Scene 5 (Dance Of The Freedom People)
06. Scene 6 (The Streets)
07. Scene 7 (Oh Yeah!)
08. Scene 8 (Boys Sent To Die)
09. Scene 9 (Messengers on the Run)
10. Scene 10 (Chick)
11. Scene 11 (Friends Before We Were Friends pt.1)
12. Scene 12 (Friends Before We Were Friends pt.2)
13. Scene 13 (Flying on hte Wings of a Fantasy)
14. Scene 14 (Volkwagen, Peace Signs and Dashiki's)
15. Scene 15 (Mike and Lenny)
16. Scene 16 (Trasher People Blues)
17. Scene 17 (Memories of Home)
18. Scene 18 (The Final Message)
19. Scene 19 (We Now Turn You Back To Your Reality)