© Rootsville.eu

Ginetta's Vendatta (US)
tiltle: Pocketful of Cool
music: Jazz
release date: 2019
info artist: Ginetta's Vendetta
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Maak kennis met Ginetta Vendetta, een vrouwelijke krachtpatser met drievoudige dreiging die de pocket trompet speelt. Ze is een vocaliste van wereldklasse en een bekroonde componist! Ze leidt haar veelgeprezen jazzy, funk, originele band: Ginetta's Vendetta Van NYC naar Moskou, Beiroet naar Jakarta, Canada naar Mexico en alle punten daartussenin, ze blijft het evangelie van 'Peace Thru Music' verspreiden en beschouwt zichzelf een ambassadeur van goede wil die haar geboortestad New York City en de VS vertegenwoordigt!

Vendetta is een alumna van de beroemde North Texas State Music school en heeft tientallen jaren ervaring, zowel onderweg als in de studio. Ze is al meer dan 25 jaar bandleider, heeft 5 cd's onder haar naam en verscheen op tientallen anderen! Drie van haar CD's hebben op de Grammy-stemming gestaan, en haar meest recente CD: Little Big Horn was op de 57e Grammy-stemming in 10 Categorieën. Waaronder Best Instrumental Solo (Ginetta) en Best Arrangement (Ginetta). Haar eerste jazz-cd-norm bracht twee maanden door in de top 50 van Jazzweek, met een piek van # 19 in het algemeen. Vendetta heeft veel festivals geleid, zowel nationaal als internationaal, met haar band en als solo-artiest. Snel vooruit naar de vijfde CD van Vendetta als bandleider, "Pocketful Of Cool", heeft ze een geweldige line-up van NYC heavy hitters.

Vendetta is een native New Yorker en heeft momenteel drie residenties in NYC. Haar recente "Diplomatic Immunity Tour 2018" met haar band Ginetta's Vendetta bBracht haar naar Moskou, waar ze speelde voor de Amerikaanse ambassadeur John Huntsman Jr. en tientallen bezoekende hoogwaardigheidsbekleders. Haar tournee ging door het Russische Verre Oosten en omvatte headlining op het Vladivostok International Jazz Festival, inclusief Nahodka, Yuzhnodka, Yuzhno-Sakalinsk, Khabarovsk en verder! Een ongelooflijk succesvolle tour, inclusief televisieoptredens, radioprogramma's, podcasts en interviews met de pers in veel grote publicaties.

tracks:

01. All Choke & No Slide 5:56
02. My Little Suede Shoes 5:35
03. Corcovado 8:10
04. Work Song (5:18)
05. Fever 5:34
06. Come Rain or Come Shine 7:34
07. Angel Eyes 7:26
08. Black Coffee 5:49
09. African Queen 10:12
10. Come rain or Come Shine (Alternate take)
11. Fever (Alternate take)

musicians:

Ginetta Vendetta: pocket trumpet
Danny Walsh: tenor saxophone
Jon Davis: piano
Eric “The Big O” Halvorson: drums
Belden Bullock: bass