© Rootsville.eu

Giorgia Santoro & Pat Battstone (US)
tiltle: Dream Notes
music: Jazz
release: november 15, 2019
label: Leo Records
info artist: Giorgia Santoro & Pat Battstone
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Pat Battstone begon op 14-jarige leeftijd professioneel te spelen en speelde in verschillende rock-, blues- en R & B-bands in Zuid-Ohio. Tegen de tijd dat hij 18 was, had hij lessen ontvangen van Stan Kenton en Gary Burton, was begeleid door Oscar Treadwell (Oska T) en had hij gespeeld met de opnames van James Brown en leden van de musical 'Hair'.

Giorgia Santoro studeerde af met de hoogste onderscheidingen in fluit en jazzmuziek. Later specialiseerde ze zich in Piccolo, Jazzmuziek, Didactiek van het instrument en als fluitsolist. Ze volgde vele masteropleidingen in Italië en in het buitenland: voor fluit bij de Maestros Angelo Persichilli, Monica Berni, Antonio Amenduni, Gabriele Gallotta, Stefano Parrino, enz, voor piccolo met de Maestros Nicola Mazzanti, Giuseppe Contaldo, en voor jazzimprovisatie met de Maestros Nicola Stilo, Sante Palumbo, Stefano Battaglia, Paolo Damiani, Maurizio Giammarco, Joelle Leandre, Marcus Stockhausen, Eugenio Colombo, William Parker, Kent Carter, Steve Potts , Greg Burk en anderen

Giorgia Santoro was mijn eerste en enige keuze voor een muzikale metgezel voor dit avontuur. Beginnend met onze eerste ontmoeting op nieuwe bestemmingen, speelden we conversatie-duetten, zelfs temidden van ensemblespel. Onze daaropvolgende ontmoetingen hebben dat aspect van het spel verder versterkt - Vraag en antwoord, Verandering en aanpassing, Emotionele cohesie en een diepe bekendheid met waar de ander naartoe gaat - muzikale band en persoonlijke vriendschap.

Toen ze deze serie 'Dream Notes' maakte, wilde ik meteen muziek op deze schilderijen spelen. Ze waren heel anders dan haar eerdere werken, met een Japanse sfeer, met een onvruchtbaarheid en stemmen die van buiten roepen. Ze speelden ook in de winter, dus maakte ik mijn reisplannen voor een winterse date.

tracks:

01. L’Albero dell’Incantatore
02. The Forest Within( pt 1)
03. The Forest Within( pt 2)
04. Beyond the River Banks
05. Attraverso i Rami
06. The Flowers of Benten
07. Window into the Night ( pt 1 )
08. Window into the Night ( pt 2 )
09. Blue/Ocean of Hearts
10. The Mist of Morning Waters
11. Song of Daphne

musicians:

Giorgia Santoro - flute, bass flute, bansuri, xiao, piccolo, voice, mouth harp, effects
Pat Battstone - piano
Improvisations to the artwork, “Appunti Onirici,” of Daniela Chionna