© Rootsville.eu

Glen Clark (US)
tiltle: You Tell Me
music: Soul - Blues - Americana
release date: january 07, 2019
label:
Glenco Records
info artist: Glen Clark

© Rootsville 2019


Glen Clark wordt door zijn collega muzikanten aanzien als een uitstekend songwriter en ook zijn samenwerking met Delbert McClinton staat hoog aangeschreven. Glen begon te spelen in het midden van de 60-tiger jaren in de plaatselijke clubs in en rond Fort Worth TX. Samen Me Delbert McClinton vormde hij ook de tandem Delbert & Glen, maar speelde ook samen met onder meer Kris Kristofferson en Bonnie Riatt. Bij de generiek van de film "The Blues Brothers" stond achter zijn naam de vermelding deze van "Music Director". Nummers van Glen Clark werden opgenomen door namen als Etta James, Loretta Lynn, Rita Coolidge, Shemika Copeland, Teresa James, John Mayall en nog zovele anderen. Zijn werk werd ook opgenomen in de film "Songwriter" met Kristofferson en Willie Nelson. In 2012 hernieuwde hij zijn samenwerking met Delbert McClinton door het schrijven van de nummers voor hun album "Blind, Crippled and Crazy". Glen Clark's nieuwe album "You Tell Me" verscheen op 7 januari 2019. Het album werd opgenomen in "The Fort Worth Ranche House" met als producers Glen Clark en John Bryant en is een mix van soul, blues en country.

Op deze "You Tell me" vinden we 10 nummers terug en opent hij al rockend met de titeltrack "You Tell Me". Meteen ook begrijp je de uitermate goede verstandhouding met Delbert McClinton. Zelfde stijl en ook een gelijkstemmende stemintonatie. Met het bijzonder soulvolle "Accept My Love" doet Glen me onmiddellijk denken aan de soulvolle sound van een Darrell Nullisch.

"This Old Road" komt naar voren als een Americana en country ballad en weerom staat de meer dan aangename klankkleur van deze Glen Clark centraal op het album. Eerlijk, de blues en country worden op dit album duidelijk verdrongen door de zeer aangename soul van Glen Clark zoals op de nummers "Walk On" en " I’m Never Going To Stop Loving You". Op "When The Time Is Right" leunt hij nog het dichts aan bij de blues, de blues zoals we deze ook kennen van McClinton. Afsluiter van dit wel bijzonder hoogstaand album is "That’s Where You Come In " en daarmee komt de klasse als singer-songwriter bij deze Glen Clark nog maar eens boven te drijven. My kind of music!

tracks:

01. You Tell Me
02. Accept My Love
03. I Can Tell By Looking
04. This Old Road
05. Walk On
06. When The Time Is Right
07. I’m Never Going To Stop Loving You
08. Dreamer
09. In Search Of Your Love
10. That’s Where You Come In