© Rootsville.eu

Good Lovelies (Can)
tiltle: Shapeshifters
music: Folk
release date: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Good Lovelies

© Rootsville 2019


"Good Lovelies" is een in Toronto gevestigd close harmony trio dat bestaat uit Caroline Brooks, Kerri Ough en Sue Passmore. Zoals het veelal gaat met albums uit verdere streken werd deze "Shapeshifters" in eigen land vorig jaar al uitgebracht en bereikt het nu mede door de inzet van Peter Holmstedt een jaartje later Europa.

De drie leden van de groep waren allemaal te horen als soloartiesten in Toronto toen ze in 2006 samenkwamen om op te treden tijdens een kerstconcert in het Gladstone Hotel in Toronto. De drie besloten vervolgens samen verder te gaan en hun debuut-EP, Oh My, in 2007 uit te brengen. Ze brachten hun eerste full-length album, The Good Lovelies, uit in 2009, en volgden later hetzelfde jaar op met de kerst-thema EP Under the Mistletoe. Met dit album wonnen ze de "Juno Award" in de categorie "Roots & Traditional ALbum of The Year".

Met deze "Shapeshifters" brengen ze hun 5de studioalbum uit. Kerri Ough, Sue Passmore en Caroline Brooks vormen het immens getalenteerde trio van vocalisten. Het trio is in een nieuw geluid gestapt en duwt verder in de mainstream met hun meest toegankelijke en pop-beïnvloedde uitvoer tot nu toe. Ze gingen samenwerken met de bekroonde producer Daniel Ledwell om 10 nieuwe nummers op te nemen die een breed scala aan thema's verkennen.

Nummers als "I See Gold" en Daylight" komen krachtig over. Het onmiskenbare en onvergetelijke geluid van hun verweven zang vormt het anker van het album. Met nummers als "Take Me, Take Me" komen deze "Dood Lovelies" tot de essentie van deze "Shapeshifters" wat deze plaat tot een waardige aanvulling maakt voor de fans en hun Good Lovelies-collectie.

tracks:

01 I See Gold
02 Take Me, Take Me
03 I Had A Dream
04 Lightness
05 When We Were Young
06 Pulse & Flatline
07 Move Away Clouds
08 Daylight
09 Hurry Up
10 This Little Heart