© Rootsville.eu

Gracie Curran & Friends (US)
tiltle: Come Undone
music: Blues
release date: 2019
label: Vizztone Records
info artist: Gracie Curran

© Rootsville 2019

 

Deze nieuwe plaat van Gracie Curran werd opgenomen in haar adoptiestad Memphis met de hulp van Damon Fowler en enkele andere goede vrienden zoals Victor Wrainwrighjt en Reba Russell en komt 5 jaar na haar debuutalbum “Proof Of Love”. In deze tweede release, hoor je haar verhalen; gevormd door de invloed van alle plaatsen waar ze is geweest.

In eigen woorden van Gracie :”Deze muziek is de soundtrack van vijf jaar onderweg “COME UNDONE” is het verhaal van alles verliezen, jezelf verliezen, en hoop, de dingen die we doen om te overleven, totdat we alles terug hebben. Weer leren heel te zijn. Het is in de ruimtes waar we ons het meest alleen voelen, dat we het meest verbonden zijn. Iedereen gaat door hartzeer, verlies, vreugde, nieuwe liefde - het hoort allemaal bij het leven - en dit is het leven, door muziek”.

De plaat opent met ‘Come Undone’ emt een semi reggae baslijn en geeft de geest van de rest al weer. In de geest van Jimmy Reed geeft de shuffle op "Sweet Sativa" Damon Fowler de mogelijkheid om zijn guitaar te laten schitteren. "Stay Up" is een ragtime jump, aangedreven door Doug Wooverton en Mark Earley's , blazers uit New Orleans, terwijl "The Things We Love" een wulpse rumba-beat heeft, met de versterking van de uitstekende sang van Reba Russell. "If Mama Is Not Happy" is een vintage opruiende rock'n'roll, gestimuleerd door een piano in de stijl van Little Richard en "Love Is The Cruelest Thing I Know" is een overweldigende soulballad zoals de titel suggereert.

Gracie Curran drukt alle nuances van haar registers uit, tussen bittere ontgoocheling en aangrijpende wanhoop. Op "Ernestine" en "Chasing Sunset" benadert  ze de “blue eyed country soul” aan die grote Janis ontleedde toen ze "Me & Bobby McGhee" aanpaste. We hopen niet nog vijf jaar te moeten wachten op een derde schijf van deze bruisende artiest, deze plaat is te mooi om ons geduld op de proef te stellen. (Marcel)

tracks:

01. Come Undone
02. Ernestine
03. Stay Up!
04. The Things We Love
05. Sweet Sativa06. If Mama Ain’t Happy
07. Love Is the Cruelest Thing I Know
08. Chasing Sunsets

Musicians:

Gracie Curran: vocals
Damon Fowler: guitar
Matt Walker: guitar, bass
Justin Headley: drums
Pat Harrington: guitar (1)
Victor Wainwright: keys (1,6)
Jeremy Powell: keys (3,4)
Doug Woolverton: trumpet
Mark Early: sax
Reba Russell: backing vocals