© Rootsville.eu

Greg Copeland (US)
tiltle: Brown-Eyed Handsome Man
music: Blues - Soul
release date: 2019
label: DK Records
info artist: Greg Copeland

© Rootsville 2019

 

Greg Copeland werd geboren in Portsmouth, Virginia en zoals velen werd de blues hem met de paplepel ingegoten. Hij werd vooral beïnloed door mensen als Robert Johnson, Leadbelly en Muddy Waters.

De man is een zanger en een verteller, met zijn warme soulvolle stem brengt hij ons op een trip naar het warme zuiden van de Verenigde Staten. Op deze nieuwste schijf wordt hij bijgestaan door de “Goosebumps Brothers”. What’s in a name? Wel, deze jongens zijn de vaste begeleidingsband van Big Daddy Wilson, die zelf wat meedraagt aan de plaat op de geweldige versie van ‘People Get Ready’. Buitenn dit staan er nog 3 knappe covers op dee schijf, met name het fantastische ‘Working On A Coalmine’ en ‘I Gotcha’. Dat laatste nummer flirt met funk en kent een rapachtig begin, Heel speciaal, maar leuk om naar te luisteren. Al de rest werd geschreven door de betrokken muzikanten en Martin Messing.

‘Bronw-Eyed Handsome Man’ is afkomstig van de uistpraak van een oude vrouw, toen ze hem zag bij zijn geboorte. ‘Hip To You’ is dan weer funky, met reggae-elemnten en hier en daar een vleugje blues. Akoestisch met dan weer wat folk en country elementen is het nummer ‘A Girl Like You’, terwijl ‘Alcohol Abuse’, een song over de drooglegging , stampende ritmes heeft.

Met ‘Talking Bout The South’ gaat Copeland terug naar zijn roots en met ‘Please Please’ keren we terug naar wat delta country blues. De plaat sluit af met een song over een zwaar verliefde man ‘This Is Love’. Niet veel woorden aan vuil maken, dit is een zeer knappe plaat. (Marcel)

tracks:

01. Brown-Eyed Handsome Man
02. Hip to You
03. Alcohol Abuse
04. A Girl Like You
05. I Gotcha
06. Oh No
07. People Get Ready (feat. Big Daddy Wilson)
08. Working in a Coal Mine
09. Talking ‚Bout the South
10. Please Please
11. This Is Love

musicians:

Greg Copeland: vocals
Cesare Nolli : gitaar
Paolo Legramandi : bas
Nik Taccori : drums
Maurizio "Gnola" Glielmo: background vocals.

Special guest:

Big Daddy Wilson