© Rootsville.eu

Guy Belanger (Can)
tiltle: Eldorado
music: blues
release date: october 25, 2019
label: Disques Bros Records

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Guy Belanger

© Rootsville 2019


Persoonlijk had ik nooit van deze Guy Belanger gehoord, tot ik deze cd in handen kreeg. Guy Bélanger, is blijkbaar de meest gewilde mondharmonica-speler van Quebec, en is ondertussen al blijkbaar aan zijn zesde solo album toe.

Deze langverwachte nieuwe release bevat een mix van originele bluesnummers en instrumentale parels die zijn opmerkelijke melodieuze touch benadrukken. Eldorado is een andere demonstratie van de eersteklas chemie die Belanger en zijn band kunnen bereiken in de studio. Deze briljante verzameling originele nummers bevat ook een paar verrassende covers, zoals een delta-bluesversie van Prince's "Sign‘ O The Times "en een vreugdevolle vertolking van" Bright Side of the Road "van Van Morrison.

Met een legendarische carrière die meer dan vier decennia omvatte, heeft Belanger samengewerkt met enkele van de grootste namen van Quebec op het gebied van muziek en entertainment, waaronder onder andere Celine Dion, Cirque du Soleil en Bob Walsh. Hij is tweevoudig Maple Blues Award-winnaar en heeft sinds 2003 14 Lys Blues-prijzen gewonnen. Niet de minste dus.

Eldorado is het meest ambitieuze album van Belanger tot nu toe; de nummers zijn krachtig emotioneel met wendingen bij elke draai. Eldorado is een uitnodiging voor de luisteraar zich te verdiepen in het muzikale universum van Guy Bélanger, zijn prachtige songwriting en zijn eersteklas harmonica-spel. Leuke plaat wel. (Marcel)

tracks:

01. Carving The Wind (3:18)
02. Bright Side Of The Road (5:20)
03. Eldorado (3:44)
04. When Will I Know (6:14)
05. Wicked (3:56)
06. Hummin' (5:11)
07. Ganga (5:25)
08. Sign O' The Times (Feat. Mathis Haug) (4:09)
09. Hope & Faith (4:49)
10. Four Little Words - We Need To Talk (4:16)
11. Stillwater (4:04)