© Rootsville.eu

Guy Forsyth & Jeska Bailey (US)
tiltle: Conspirators
music: Blues - Roots - Country
release date: 2019
label: Small & Nimble Records
info artist: Guy Forsyth

© Rootsville 2019

 

Veel getalenteerde mensen worden verliefd en beginnen samen mooie muziek te maken. Maar niet veel van hen trekken het zoals Guy Forsyth en Jeska Bailey. Sinds ze “co-conspirators” zijn geworden in hun leven en muziek, hebben ze bewezen dat het geheel inderdaad nog groter kan zijn dan de som van de delen. Als bewijs, deze schitterende  “Conspirators”, die op het label van Forsyth: Small and Nimble Records wordt uitgebracht.

Guy Forsyth & Jeska Bailey bundelen hun krachten op “Conspirators” Op zeven krachtige originelen en vijf briljant gekozen covers, breien Bailey en Forsyth hun stemmen en creëeren schitterende harmoniën. Op hun eerste gezamenlijke plaat spelen ze elementaire blues, rootsy folk, rockin 'soul en zelfs hints van cabaret en pop. Forsyth en Bailey schreven samen één song, het resonator-gedreven drama "Daddy's Listening" . Hij en Brian Keane schreven "The Things That Matter", een volksmelodie. Forsyth's solo geschreven tracks omvatten "Pockets of Clouds", "The Barefoot Waltz" (met Warren Hood op viool) en "What I Should Singing.

Maar het is nauwelijks hun enige tour de force. Bailey's zachte aanbreng bij Mary Gauthier's "Mercy Now" (schitterende song by the way), hun prachtig gecombineerde stemmen op Daniel Lanois's "The Messenger" en hun trage bouw op Brandi Carlile's "Wherever Is Your Heart" zijn allemaal hoogtepunten.

En dan is er de finale - hun wervelende tinteling van 'Amazing Grace', met de Blind Boys of Alabama's 'House of the Rising Sun'-arrangement. Mogelijk één van de beste dingen op de plaat. Geproduceerd door Matt Smith op zijn 6 String Ranch in Austin, stript het album deze muziek uit tot zijn essentie: twee ongelooflijke stemmen, alleen versterkt door Forsyth's meesterwerk (of in het geval van die viool, Hood's) en af ​​en toe een voetstomp.

Voor Forsyth is “Conspirators” het nieuwste in een lange reeks albums. Voor Bailey is het haar eerste opname. Dit is een geweldige plaat geworden die iedereen zal weten te bekoren.

tracks:

01 The Things That Matter
02 Pockets
03 Daddy's Listening
04 Mercy Now
05 Barefoot Waltz
06 Nobody Gonna Bail Me Out
07 The Messenger
08 Sing About It
09 Wherever Is Your Heart
10 Concrete
11 What I Should Be Singing
12 Amazing Grace/House Of The Rising Sun

Musicians:

Guy Forsyth: zang, resonator
Jeska Bailey: zang
Warren Hood: viool