© Rootsville.eu

Hajk (No)
tiltle: Drama
music: Fusion - Alt-pop
release date: 2019
label: Jansen Records
info artist: Hajk
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Van uit het hoge noorden en zeker al uit Noorwegen komen soms ondoorgrondelijke releses op ons af, zoals ook deze nieuwe van "Hajk". De carrière van Hajk explodeerde recht uit de startblokken en hun momentum vertoonde nooit tekenen van vertraging. Nu zijn ze klaar om hun succes te volgen, een succes dat de hele wereld naar Noorwegen en Oslo liet kijken.

Na hun debuutalbum uit 2017 kregen ze vrachten van lof over zich heen. Hajk kan je vergelijken met Phoenix, Dirty Projectors en Grimes tot Dire Straits, Belle & Sebastian en Haim, maar vooral heeft de band hun onmiskenbare geluid zelf gecreëerd. Een geluid dat een fusion is van Indie en pop met soms een rock randje eraan.

Veelal elektronische muziek die meestal dan ook nogal melanchilisch overkomt. Een van de meest volledig gerealiseerde tracks op het album is de honingzoete 'Time To Forget', waarbij Preben Saelid Andersen's trage beats het album enige diepgang geven. Door de mogelijkheden binnen het genre te verkennen, geven ze ons deze keer een subtielere uitdrukking. We krijgen de eenvoudige maar grote ballads en we krijgen de aanstekelijke uptempo popliedjes. Dit is popmuziek met een randje, maar is wel aanstekelijke melancholie.

tracks:

01 Keep Telling Myself
02 Get It Right
03 Dancing Like This
04 Sorry
05 Time To Forget
03 Breathe
07 As Loud As It Gets
08 Tokyo
09 Desperately
10 Snow Ball

musicians:

Sigrid Aase
Preven Ælid Andersen
Einar Næs Haugseth
Knut Olac Buverud Sandvik
Johah Nord

additional musicians:

Anders Hefre
Petter Marius Gundesen
Hans Foyn Friis
Gunn Steinstadt