© Rootsville.eu

Håkon Kornstad Trio (Nor)
tiltle: Im Treibhaus
music: Jazz
release date: february 22, 2019
label: Grappa
info artist: Håkon Kornstad
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


In zijn nieuwste release begeleidt saxofonist en tenor Håkon Kornstad ons naar het 'Treibhaus' ('Greenhouse') van zijn muzikaliteit, waarin stilistische grenzen worden gebogen en gelokt tot vermenging met behulp van muzikaliteit en samenspel, in plaats van louter kruisen.

Wat begon als de plotselinge passie van een jonge Noorse jazz rebel voor de muziek van de klassieke canon, is nu uitgegroeid tot een muzikale soort van zichzelf. Håkon Kornstad heeft verbaasd en raakte een gestaag groeiend publiek over de hele wereld met zijn volledige openheid voor muziek.

Op "Im Treibhaus" wordt de luisteraar uitgenodigd in een neo-Victoriaanse nachspiel met drie van de beste improvisatoren uit Noorwegen, waardoor een transformerende synergie ontstaat tussen romantische vocale muziek en Scandinavische jazz. Zonder grenzen en met veel verrassingen is het album een ​​echte uitdrukking van Kornstad's zeldzame opeenstapeling van muzikale invloeden.

De selectie van liedjes en aria's door oa Tosti, Mascagni, Verdi, Grieg en Wagner (het titelnummer) vraagt ​​ook om een ​​hoogst originele en verfrissende mix van drama en meditatie.

tracks:

01 Du bist die Ruh (F. Schubert, 1823)
02 A vucchella (F. P. Tosti, 1892)
03 Di tu se fedele (G. Verdi, 1859)
04 Im Treibhaus (R. Wagner, 1857)
05 Apri la tua finestra! (P. Mascagni, 1898)
06 Vainement ma bien aimée (E. Lalo, 1888)
07 Stambogsrim (E.Grieg, 1876)
08 Nana (inspired by M. de Falla, 1914)

musicians:

Håkon Kornstad—tenor, tenor saxophone, flute
Frode Haltli—accordion
Mats Eilertsen—double bass