© Rootsville.eu

Hannah Williams & The Affirmations (UK)
tiltle: 50 Foot Woman
music: Vintage Soul
release: october 18, 2019
label: Kicks Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Hannah Williams

© Rootsville 2019


"50 Foot Woman" is misschien wat te groot maar feit is dat deze Briste soulsensatie al enkele jaren op een voetstuk mag worden geplaatst. Op 18 oktober brengt "Hanna Williams & The Affirmations" hun album "50 Foot Woman" uit en dat zal met veel luister worden verkondigd. In 2012 debuteerde de jonge Britse soulzangeres Hannah Williams met "A Hill Of Feathers" onder de naam "Hannah Williams & The Tastemakers" wat haar meteen een plaats in het circuit opleverde. Met het in 2016 uitgebrachte debuutalbum "Late Nights & Heartbreak" als "Hannah Williams & The Affirmations" deed deze in Bristol wonende diva zelfs nog beter en werd zo één van de huidige lievelingen van de hedendaagse Soul-scène.

Haar nieuwste creatie met daarop 11 soul en rhythm & blues pareltjes werd geproducet door Shawn Lee die we ook kennen van o.a. Amy Winehouse, Lana del Rey en Alicia Keys. Het album opent met het dynamische "50 Foot Woman", de titeltrack die meteen ook op 13 september als single wordt voorgesteld. Haar krachtige stemintonatie bereikt meteen al ongekende hoogten op deze binnenkomer. Met nummers als "I Can't Let This Slip Away" en "The Only Way Out Is Through" komt deze hedendaagse soulsensatie het moderne aspect van soulmuziek in de kijker te zetten.

Met de soulballad "Sinner" begeeft Hannah zich evenwel op het oude getrouwe pad van soul waardoor de diversiteit op het album als positief kan worden bestempeld. De close harmony intro met haar uitstekende backing vocals op "What Can We Do?" wordt de veelzijdigheid nogmaals benadrukt. "How Long" is dan weer een good old floorfiller te noemen, een nummers met een licht disco gevoel à la Summer. Met "Please Be Good to Me" komen we terug uit op een ballad die bij ondergetekende tot de favorieten behoort op deze "50 Foot Woman".

tracks:

01 50 Foot Woman
02 I Can't Let This Slip Away
03 The Only Way Out Is Through
04 Tablecloth
05 Sinner
06 What Can We Do?
07 How Long?
08 I Feel It
09 Please Be Good to Me
10 Hourglass
11 Worrying Mind

musicians:

Hannah Williams: lead vox
Victoria Klewin: backing vox
Hannah Nicholson: backing vox
James Graham: Wurlitzer, piano, organ, additional guitar
Adam Newton: bass
Adam Holgate: guitar
Jai Widdowson-Jones: drums, percussion
Liam Treasure: trombone
Tom Taylor: baritone & tenor saxophone